La festa major del Vendrell tindrà una cercavila de foc infantil i un piromusical

0
1052
Alcalde, regidora de Cultural i Administradors de Santa Anna, presentant la festa major de 2019.

Divendres va tenir lloc l’acte de presentació de la festa major, a la cèntrica plaça Ramon i Vidales, que arribarà com cada any carregada d’actes. El flamant alcalde vendrellenc Kenneth Martínez va voler acompanyar els Administradors de Santa Anna i va assenyalar tres aspectes que considera clau de la festa major: “que incorpori diverses activitats inclusives per a grans i joves amb discapacitats físiques i psíquiques; que sigui lliure d’agressions sexuals i LGTBIfòbiques ni de qualsevol tipus i que sigui una festa plural i diversa”.

Potenciar la festa major infantil

Les principals novetats d’aquest 2019 es trobaran a les cercaviles infantils dels dies 25 i 27 de juliol. Enguany s’incorpora al programa la nova cercavila de foc infantil, que se suma a la del seguici popular, i es potencia la cercavila infantil del 27 de juliol, que serà una rèplica de la del dia 26. D’altra banda, el tradicional castell de focs del Botafoc es transforma en un piromusical.

El quintet de Santa Anna també publica un llibre per pintar;  el conte “La Festa major amb els 5 sentits”; ha tret el cava de la festa major a càrrec de Jané Ventura; i l’element que simbolitzarà enguany l’apadrinament de la festa, que serà un punt de llibre, una minicarretilla i una bengala que duran una etiqueta on es podrà escriure el nom i després dipositar-la en una urna. Tots aquests noms formaran part del pergamí del Gegant Salvador de Santa Anna 2019.  Tot aquest material de marxandatge es podrà adquirir a la botiga de la Festa Major a partir del 12 de juliol, a la Sala La Fusteria del carrer Major.  També aquest mateix dia es presentarà una aplicació per a mòbil i la pàgina web específica de la Festa Major, que inclourà informació de les 44 festes majors anteriors, i informació de tots els grups de la cercavila de cultura popular i de la cercavila de foc, entre altres.

Racons de música

Una altra novetat serà la creació de diversos racons de música repartits per diferents zones del municipi. Així, per exemple, hi haurà el racó de la fusió exòtica, el racó de la salsa, el racó del swing, el racó de versions o el racó rumbero.

Quant als concerts de nit, per Sant Jaume actuaran els grups Di-versiones, Banda Neón i Dj Ferry Lip; per Santa Anna ho faran Dr. Prats,  Banda Biruji i el Dj Daniel Manyé; per Santa Anneta, La Traca,  Green Valley i Dj Lo Puto Cat; i el Dia del Gos hi haurà concert “remember” amb els Porland’s, Baeturia, La Vanda i del Dj John’s Lemon’s.

Quant a les orquestres, enguany se’n descentralitzen els concerts, amb dues nits a la Rambla del centre i una nit d’orquestra i una altra d’havaneres a la rambla Josep Cañas. L’espectacle infantil més destacat serà “Bassal rock”, de la companyia “Ambauka”, el divendres 26 de juliol.

Vestit de Diablessa

D’altra banda, dimarts es va presentar el segon vestit  de Diablessa per a la tradicional carretillada del 26 de juliol. Fins ara, els Diables del Vendrell feien servir el de la segona generació, pintada per l’artista vendrellenc Joan Descals (1998). Per seguir-lo conservant, era necessària una renovació, que ara s’ha començat a dur a terme. També s’han presentar les tres maces noves diferenciades dels personatges de l’Acte Sacramental, tal com s’ha pogut documentar amb les imatges i els testimonis orals de l’època.

FER UN COMENTARI