La Fira de l’Olivera de Santa Oliva es consolida amb la segona edició

0
772
Tast d'oli, en l'edició de l'any passat.

El dissabte 9 de novembre tindrà lloc a Santa Oliva la segona edició de la Fira de l’Olivera. Una jornada que s’iniciarà amb una caminada popular per la ruta del Castell, els safareigs, el rec major, el camí dels Colls, el camp del Coll i de l’Arboç i, a continuació, als voltants del Monestir de Santa Maria hi haurà els expositors amb productes artesans de proximitat. La jornada durarà entre les 11 del matí i les 8 del vespre.

Aquesta fira pretén recuperar el valor de l’olivera, un arbre que ha esdevingut part de la identitat penedesenca com a territori i que ha estat present a la vida de la gent com a condiment de cuina, com a remei, en els estris de fusta, com a protagonista en l’art, en el paisatge, etc.

D’altra banda, la fira es complementarà amb un seguit d’actes programats per a tots els gustos: des de tallers culinaris per aprendre a fer olivada i garrofada, i tasts d’olis, fins a música jazz en viu amb el grup Jazzul, l’exposició d’eines i estris antics, l’exposició de Cesca Calaf “Territori, anar al bosc i trobar el silenci”, una degustació gastronòmica elaborada pels cuiners del col·lectiu Terra i Taula, un taller demostració d’elaboració d’oli i pomada de cop dels quatre sols, un altre taller demostració de conserva d’olives arbequines, tallers infantils, una xerrada sobre les propietats de les olives, la conferència “Oliveres mil·lenàries” i, com a cloenda, un berenar de pa amb oli i xocolata.

A més, durant la inauguració de la fira es farà públic el veredicte del jurat de la segona edició del concurs fotogràfic de la Fira de l’Olivera, d’imatges sobre l’olivera, l’oliva, l’oli, etc. Es repartiran 250 euros en premis en metàl·lic, més lots de productes.

FER UN COMENTARI