La Fira de Novembre de Vilanova frega ja el 100% d’ocupació d’espais, amb l’excepció del comerç

0
113
L'alcaldessa Olga Arnau i el regidor Adrià Guevara mostren el cartell de la Fira 2022.

El nou model de Fira de Novembre, anunciat per l’Ajuntament la passada primavera, compta amb l’aval dels expositors, segons es desprèn dels números anunciats per l’alcaldessa Olga Arnau a dos mesos de la fira. I és que gairebé tots els espais tenen un 100% d’ocupacions contractades. Tots, menys el comerç, que es troba al 50%, però amb perspectives de tenir també plena ocupació.

A hores d’ara hi ha la meitat dels 26 estands de comerç contractats, el 90% dels reservats per a entitats (10 de 12 possibles) i el 100% de tota la resta: 48 dels 49 estands de serveis (amb 34 expositors), 30 d’alimentació (24 expositors), set d’automoció i una d’autocaravanes (amb 18 marques de vehicles), sis food-trucks, 14 carpes a l’espai enogastronòmic de la plaça de les Neus i una trentena d’espais de carpa a l’Espai Familiar, que l’Ajuntament es planteja ampliar per la rambla i el monument a Francesc Macià atès que la demanda és molt alta.

Quant al comerç, el regidor de Promoció Econòmica Adrià Guevara ha dit que “el 100% dels espais estan emparaulats, Viu Comerç va fer una previsió dels estands que necessitaven i ja sap qui ocuparà cadascuna de les carpes”, si bé la contractació encara no està feta en la meitat dels casos.

Aquestes dades s’han donat a conèixer en el marc de la presentació de la imatge de la Fira de Novembre 2022, que consta d’un cartell vertical, al·lusiu a la verticalitat de la rambla que vol ser l’eix principal de la Fira, i que mostra “una cadena d’ADN que el formen tots els elements de la fira”, ha dit Guevara, i algun trencament sil·làbic en les paraules “Fira de Novembre” que vol fer representar la rebel·lia del “nou model de la Fira”.

En essència, aquest nou model situa “la rambla com a eix vertebrador, reubicant els vehicles per prioritzar l’espai de gaudi”, ha dit l’alcaldessa. En concret, l’automoció marxa de la rambla Principal per traslladar-se al parc de Baix a Mar. L’espai d’innovació s’ubicarà a la plaça de la Vila, el d’activitat familiar a la plaça del Mercat, i la resta tot a l’eix de la rambla: serveis, alimentació, comerç, entitats. Olga Arnau ha volgut recordar que la Fira (serà de l’11 al 13 de novembre) és “l’esdeveniment més gran a l’aire lliure del nostre país” i també “l’esdeveniment econòmic més important de la comarca”. I més enguany que recupera el 100% de la presencialitat i de les activitats al carrer sense restriccions.

FER UN COMENTARI