Els pròxims 30 de novembre i 1 de desembre Canyelles acollirà la dissetena edició de la Fira de Santa Llúcia. Amb 350 parades, més de 22.000 m2 expositius i 70.000 visitants, la de és la segona Fira de Nadal més gran de Catalunya, només superada per la fira de Santa Llúcia de Barcelona. De fet, enguany han quedat fora de la fira gairebé 1.500 paradistes que volien participar-hi.

Durant dos dies aquest poble del Garraf convertirà els carrers del seu centre en un gran mercat de Nadal amb parades de productes nadalencs, tradicionals, de jardineria, artesania i alimentació. “Aquest any tindrem més parades de fusta que l’any passat, ja que la nostra voluntat és anar substituint les carpes de lona i plàstic per les de fusta, més sostenibles i amb més caliu de Nadal”, anunciava l’alcaldessa Rosa Huguet.

A més de les parades, la Fira de Santa Llúcia es caracteritza pel programa d’actes paral·lels que l’acompanyen: exposicions temàtiques en diferents indrets, tallers infantils, cantades de nadales, arbre dels Desitjos, repartiment d’escudella, la casa del Pare Noël, caga-tió, la haima del patge Vibó, botiga de Nadal, etc. I és justament entre les activitats de la fira on més novetats hi ha enguany. Una part del Castell s’obrirà per acollir una exposició dedicada a Harry Potter realitzada per l’artista Lluís Amaré. Fins ara s’havien fet exposicions sobre il·lustradors destacats del país (Pilarín Bayés, Roser Capdevila, Ibáñez…), i en aquesta ocasió s’ha volgut fer un canvi: “A la màgia del Nadal hi hem volgut unir la de Harry Potter i fer-ho dins del castell, per això hi haurà sis o set espais que representaran diferents moments de les pel·lícules com les cartes màgiques o el laboratori” comenta Amaré, el qual ha anunciat que ha cuidat i mimat tots els detalls “perquè no deixin indiferent a ningú”.

Encara relacionat amb l’art, des d’Artífex, el Centre de Qualificació Professional en Oficis Artesans de Canyelles, durant la Fira de Santa Llúcia s’organitzarà una mostra d’oficis artesans a la seva seu (antic Ajuntament). Aquesta exposició i la de Harry Potter se sumaran a la d’El Bosc de la Il·lusió als jardins del Castell, a la del Nadal Blau feta pel grup Dona solidarim a la del Pessebre fet pel Grup Savis a l’interior de l’Ajunament o el gran pessebre solidari que es podrà veure al Bar del Casal.

La Fira solidària

Dins de la Fira de Santa Llúcia hi haurà un espai destinat a la sensibilització sobre la tinença responsable d’animals. És per això que diferents entitats animalistes s’agruparan a l’avinguda del Raval i hi haurà la possibilitat d’adoptar algun pelut.

Un dels actes més tradicionals de la mostra és el repartiment d’escudella. Cada any s’esgoten les racions preparades i l’any passat es calcula que se’n van servir més de 10.000.

Nous busos llançadora

L’alcaldessa de Canyelles ha volgut destacar l’implicació de totes les entitats, col·lectius i gent del poble amb la Fira de Santa Llúcia. “Qui fa gran la nostra fira és el seu poble, que a través de la seva implicació aconsegueix fer dos dies realment màgics”. A banda de la implicació de tothom, per l’alcaldessa l’èxit de la mostra rau en la millora permanent. Enguany, per exemple, s’ha apostat per programar actuacions musicals dins l’espai firal a càrrec de la vilanovina Rail Band que oferiran versions jazz de nadales.

Un a de les altres novetats és l’ampliació del servei de busos llançadora. Per fomentar la mobilitat sostenible, des de l’Ajuntament s’ofereix un servei gratuït d’autobusos des de Vilanova i Vilafranca i enguany, per primera vegada, s’amplia la línia Sitges-Sant Pere de Ribes. Entre 9 i 19 hores, cada dues hores sortiran autobusos de totes aquestes viles fins a Canyelles i a l’inrevés.

També per primera vegada, dins de l’Ajuntament hi haurà un espai destinat a famílies amb nadons que necessitin gaudir d’un moment de tranquil·litat dins de la Fira.

 

 

 

 

 

FER UN COMENTARI