La Fira de Santa Llúcia de l’Arboç aposta pel públic familiar

0
521

Poques viles a Catalunya poden presumir de tenir una fira vuit-centenària com és la de Santa Llúcia de l’Arboç. Està documentat que ja existia fa 807 anys, que no és poc, i entre aquest divendres i diumenge tornarà a ser festa grossa al municipi, amb el reguitzell d’actes habituals de Santa Llúcia i algunes novetats encarades a reforçar la presència del públic infantil (que és el mateix que dir el públic familiar).

Per atreure la mainada, la Fira posarà èmfasi especial en la temàtica nadalenca. Hi haurà, en concret, cinc activitats i tallers nous que hi estan enfocats. Així, durant tota la fira hi haurà un tió de Nadal que haurà de ser alimentat per les nenes i els nens per estar preparat per cagar regals el 21 de desembre a la tarda; al carrer Major hi haurà l’arbre dels desitjos, a les branques del qual els infants podran penjar en una cartolina els seus desitjos i il·lusions; dissabte a la tarda hi haurà una xocolatada infantil que es complementarà amb l’actuació del Mago Bon (dissabte i diumenge a la tarda) i amb una narració de contes dissabte i diumenge al migdia i el posterior lliurament de xumets al Garotet.

La punta al coixí, el gran reclam

L’activitat infantil, doncs, compartirà el protagonisme amb la punta al coixí, el principal tret diferencial de Santa Llúcia de l’Arboç. La Fira de la Punta al coixí és una de les més populars del Penedès. Serà diumenge al matí a la plaça de la Badalota, amb la tradicional Plantada i Exhibició de coixins (24a edició), el mercat puntaire i el lliurament dels premis del vuitè Concurs Nacional de Punta al Coixí de Catalunya, al qual participaran al voltant d’un centenar de puntaires. Tot plegat farà que s’arribi, amb tota seguretat, als més de 12.000 visitants de mitjana que té la fira cada any.

Això a banda, gairebé un centenar de parades hi haurà a la Fira de Santa Llúcia, entre el mercat d’artesania de dissabte i diumenge a la plaça de la Vila, carrer Major i rambla Gener; i el mercat de productes relacionats amb la punta al coixí, diumenge al carrer Rafael Casanova i darrere l’Església. També són destacables les exposicions que es podran veure des de divendres, coincidint amb la fira: a l’Escola de Puntaires, amb els treballs fets per l’alumnat i una mostra de joies amb punta arbocenca; i a Can Rossell, diorames, pessebres, peces de ceràmica i l’exposició sobre patrimoni arquitectònic arbocenc amagat.

FER UN COMENTARI