De l’11 al 13 d’octubre el Vendrell viurà una nova edició, i ja en van 175, de la tradicional Fira de Santa Teresa. Enguany, la principal novetat de la mostra arribarà el divendres dia 11 d’octubre a la zona d’atraccions. En aquest emplaçament, entre sis i vuit del vespre s’hi farà el silenci, és a dir, les atraccions no empraran ni música ni megafonia amb l’objectiu que puguin gaudir-ne les persones amb hipersensibilitat auditiva.

La regidora de Fires i Marcats, Maria Luz Ramírez, ha explicat que tot i no haver rebut cap demanda per part de cap col·lectiu ni persona afectada per aquesta dolència, l’Ajuntament vol posar-se al capdavant i treballar per unes fires cada vegada més inclusives: “L’administració s’ha d’avançar a les demandes i vetllar perquè totes les fires i festes que s’organitzin siguin inclusives, de moment aquest any farem aquesta prova pilot”, ha anunciat.

Ramírez també ha explicat que un dels temes que com a regidora té sobre la taula és definir cap a quin model de fires ha d’anar el Vendrell. “Ens agradaria molt poder tenir un pavelló firal, però ara mateix el nostre municipi té altres prioritats més importants que fan que econòmicament no ens plantegem aquesta possibilitat. Potser el que cal és plantejar-nos un nou model de fira que no passi per tenir un pavelló”.

A banda de les dues hores de silenci, aquest any per primera la Fira de Santa Teresa inclourà un espai solidari animal. Estarà situat a la plaça del Tívoli i, de moment, hi seran presents diferents entitats animalistes de la comarca que promouran la tinença responsable d’animals.

En aquesta edició de la Fira de Santa Teresa es consoliden sectors que s’havien posaten marxa en edicions anteriors, a més del tradicional àmbit dels estands multisectorials ubicat a la Rambla. Així, continuarà tenint presència important La Fira d’abans, ubicada al c/Dr.Robert, que incorporarà moltes propostes de caire familiar com ara demostracions d’oficis antics, fotografia minutera, tallers, jocs d’època interactius…. Com ja és habitual el carrer dels Cafès acollirà de nou elcarrer de l’art, i l’aparcament del Pèlag, l’automoció. Aquest sector, organitzat pel CIT, tindrà una dotzena de concessionaris de vehicles i un concessionari de maquinària industrial.

Un altre plat fort de la Fira serà de nou la carpa de la Fira Handmade, a la Plaça Nova. Un espai que convida a tothom a aprendre tècniques de patchwork, restauració, decoració, scrap, ganxet, etc…. Per últim, la Fira reserva un espai important a la Rambla destinat a la zona gastronòmica i de tastos, i que enguany s’amplia amb més oferta per arribar a un major públic.

També la inauguració del certamen tindrà enguany un toc gastronòmic i és que el convidat a l’acte oficial d’inauguració, que serà l’11 d’octubre a les 17.30h, serà Jordi Guillem, Xef del Restaurant Lo Mam de Le Meridien RaBeach Hotel.

Les Fires també són festes

Com a actes paral·lels, el programa incorporarà de nou la diada castellera amb els Nens del Vendrell, la Colla Joves Xiquets de Valls i la Colla Vella dels Xiquets de Tarragona; la cercavila dels grups de cultura popular, els versos dels Diables, actuacions musicals com la d’Arnau Griso, tallers infantils i familiars, atraccions, vermuts musicals, escenificacions teatrals, el 46è concurs nacional de colles sardanistes o la segona edició del Fira Foc, mostra de bestiari de foc del Vendrell, que es farà a la Plaça Vella diumenge a partir de les 5 de la tarda.

A més, enguany s’ha organitzat també un cicle de xerrades emmarcades en la Fira, que tindran lloc els dies 10 i 11 d’octubre al Museu Deu i que tractaran temes relacionats amb aquesta mostra centenària.

 

FER UN COMENTARI