La fira d’herbes remeieres Remeiart dels Monjos es fa un lloc a l’agenda del juny

0
529
Foto d'arxiu del Remeiart.

El Remeiart, la fira que cada juny converteix Santa Margarida i els Monjos en l’epicentre del sector de les herbes remeieres, arriba enguany a la seva onzena edició. Serà del 3 al 19 de juny i entre els actes habituals que ja són un ritual entre el veïnat del municipi i comarca en destaca la inauguració de les Cuines i tapes, la berbena i la fira al castell de Penyafort.

El tret de sortida del festival d’herbes remeieres serà aquest divendres a les 7 de la tarda amb l’acte inaugural de les cuines i tapes, que anirà seguit de l’espectacle d’interacció amb el públic pels carrers dels Monjos amb la inspectora tapes, a càrrec de Tàndem Producció Creativa. L’espectacle itinerant es podrà veure els dies 3, 4, 11 i 18 de juny, de 8 a 10 del vespre.

ol

A les cuines i tapes d’enguany hi participen 13 establiments que han preparat tapes i menús relacionats amb les herbes remeieres. Una de les novetats d’aquest 2022 és que la ciutadania pot escollir la tapa més popular del Remeiart. Per participar en el concurs cal descarregar-se l’App del Remeiart i votar la tapa més remeiera. Amb un vot s’optarà a guanyar 100 euros per gastar en els establiments adherits al Comerç del Foix o 50 euros en tapes per consumir en l’edició de les Cuines i Tapes 2023.

El dissabte dia 18 es durà a terme l’Herbes Campus, que durarà tot el dia al Molí del Foix i que reunirà especialistes i professionals de la salut emocional, i la berbena del Remeiart, que fa referència a una planta d’ús medicinal que s’anomena “berbena”. La cita serà al Castell de Penyafort, de 6 de la tarda a 2/4 d’11 del vespre, i inclou un espectacle teatral familiar, tallers infantils i concerts amb Laia Scarteen i Koren.

Com a novetat d’enguany, se celebrarà una festa de cloenda de les Cuines i tapes del Remeiart amb el concert de Las Karamba, al vespre a la plaça Pau Casals, des d’on s’anunciaran els establiments guanyadors del concurs de tapes 2022 i es farà una cercavila de lliurament dels guardons fins als establiments guanyadors, amb la participació del Drac dels Monjos.

La traca del festival serà el diumenge dia 19, amb la Fira Remeiart al castell de Penyafort, amb més de 50 expositors, oferta gastronòmica fora del recinte, zona infantil de jocs creatius, xerrades i tallers.

FER UN COMENTARI