La Fira mercat Vins Rebels se celebrarà al pavelló firal de Vilafranca el 18 i 19 de juny

0
321

La tercera edició de la fira mercat Vins Rebels se celebrarà el 18 i 19 de juny al pavelló firal de Vilafranca i comptarà amb la participació de més d’una vintena de cellers que elaboren vins naturals tant del Penedès com d’altres punts del territori.

L’objectiu de la mostra és donar a conèixer els vins fets amb la mínima intervenció i, evidentment, ecològics. Per aconseguir-ho els visitants hauran d’adquirir un tiquet de 15 euros amb el qual es podrà accedir a la mostra i tastar tots els vins de la mostra. “Volem que la gent provi el vi i es decideixi a comprar una ampolla o una caixa del que més li agradi”. I és que, durant els dos dies de fira els cellers oferiran un 20% de descompte respecte als preus que venen els vins i escumosos a la botiga. A més, i també com a novetat, per promoure la venda, els 500 primers visitants rebran dos vals d’un euri i un descompte d’un euro per la compra d’ampolles.

En aquesta tercera edició a l’espai firal s’hi incorpora una food truck, serà del restaurant El Cigró d’Or, de Vilafranca, i oferirà diverses propostes gastronòmiques perquè els visitants puguin acompanyar-les amb els vins de la mostra.

També enguany, i com a novetat, es podrà accedir dins de la fira de manera gratuïta, ja que, hi haurà una zona de col·laboradors on es podrà gaudir de les propostes més noves del sector, com per exemple un tractor elèctric.

Com a acte paral·lel a la fira Vins Rebels es convoca el certamen literari “El vi és Cultura”, que compta amb l’escriptor i sommelier Miquel Florido com a comissari. En aquesta edició les bases s’han reformulat i, fins al 12 de juny, es poden presentar relats de gènere i estil lliure, de màxim tres pàgines, i que tinguin, en algun moment, una referència al vi. El primer premi serà el pes de la persona guanyadora en litres de vi de diferents cellers que participen en la mostra.

La fira Vins Rebels l’organitza el viticultor i elaborador Ton Rimbau (celler Porcellànic). Ell és també el protagonista de l’espot audiovisual promocional. El vídeo, elaborat per la Factoria de comunicació i creació audiovisual La Faxenda, està enregistrat a Vilobí del Penedès i en ell Rimbau apareix vestit com un jedi d’Star Wars, una picada d’ullet a l’univers de la saga de George Lucas i un paral·lelisme entre el personatge rebel i l’alma mater de la fira.

FER UN COMENTARI