La Fira Modernista de l’Arboç torna aquest cap de setmana amb més de 50 actes

0
480

Aquest cap de setmana tindrà lloc a l’Arboç la novena edició de la Fira Modernista del Penedès, que enguany reuneix en dos dies, entre dissabte i diumenge, més de 50 actes i activitats per a totes les edats, però molt especialment concebudes per al públic familiar. En destaca sobretot la ja tradicional Marató de Teatre d’època al carrer, en què 12 companyies vingudes d’arreu de Catalunya portaran a escena les seves representacions.

Els personatges vestits d’època seran més presents que mai a la Fira, ambientant amb la seva presència els carrers de la vila. En total hi haurà nou grups procedents de diferents punts de la geografia catalana, amb més de 150 persones vestides com es feia fa cent anys, passejant per la fira. Hi seran les puntaires, que sortiran al carrer just davant de la renovada Escola de Puntaires; també els Amics del rei Josep, que es passejaran per quarta vegada per la fira; i amb Las Chicas del Finde, un grup sorgit l’any 2019 i que enguany sortiran per segon cop. L’Elenc Artístic Arbocenc delectarà als espectadors amb els seus números musicals, mentre que L’Embruix narrarà dissabte al vespre les seves llegendes modernistes, i diumenge al migdia representarà la breu peça teatral “Històries del Modernisme”.

El Mercat Modernista obrirà dissabte i diumenge d’11 del matí a 9 del vespre i diumenge, a la rambla Gener, al carrer Major i a la plaça de la Vila.

La Fira Modernista del Penedès començarà dissabte amb l’espectacle familiar “Zeppelin”, protagonitzat per la companyia lleidatana La Baldufa Teatre. La rambla Gener serà l’escenari per on desfilarà aquest imponent aparell volador i dels seus esbojarrats personatges. S’hi faran dues funcions, a la 1 del migdia i a les 6 de la tarda.

Una altra de les novetats de la jornada de diumenge serà la realització de la primera gran fotografia conjunta de personatges vestits d’època. Serà a la zona blava de darrere l’església, a ¾ de 7 de la tarda, amb l’emblemàtic edifici de Cal Marquet de fons. L’Ajuntament convida a arbocencs i visitants a vestir-se d’època i a participar-hi. Seguidament, tots els participants faran una passejada pel recinte firal que s’acabarà a la rambla Gener amb el gran ball de cloenda.

L’escenari de la plaça de la Vila vibrarà diumenge a la tarda, per una banda, amb les evolucions de l’orquestra de l’Escola Sant Julià, en què els protagonistes són els petits músics, i per l’altra banda, amb les dansaires de l’Escola de Dansa Estudi.

Els visitants també podran contemplar les dues exposicions que el col·leccionista arbocenc Josep Plana muntarà a la Casa de Cultura, i podran gaudir amb les motos i cotxes clàssics que s’exposaran a la rambla Gener dissabte al matí. També es farà enguany la setena Gimcana d’Edificis Modernistes de l’Arboç, amb tres premis en joc.

A més, el guia arbocenc Eduard Jané conduirà la visita a la Giralda del diumenge al matí i, com a novetat, enguany la fira comptarà amb la col·laboració de l’Escola Camp Joliu i el seu projecte “Racons de l’Arboç”, on els seus alumnes de 4t d’ESO faran de guies ensenyant la masia de Cal Gallart i la pròpia Giralda de l’Arboç.

Tot el programa d’actes de la Fira es pot consultar a la pàgina web de l’Ajuntament de l’Arboç.

FER UN COMENTARI