El restaurant Fonda Neus, de Sant Sadurní, és un clar exemple de tradició posada al dia. Té la seva arrel el 1929, quan la besàvia de Núria Carbó, l’actual gerent, va obrir una fonda a l’antiga carretera de Gelida, als afores del poble, on es feia el canvi de cavalls amb els carruatges. D’aquella modesta pensió ben poca cosa en queda, ja que l’evolució, el creixement i la transformació han estat contínues, fins al punt que actualment la Fonda Neus és un complex amb quatre menjadors, un saló de tast i deu habitacions amb connexió wifi, aire condicionat i totes les comoditats d’un hotel.

90è aniversari 

Per celebrar el seu 90è aniversari, al llarg d’aquest mes d’abril la Fonda Neus ofereix a la seva clientela dinars amb productes de la carta a preu de menú del dia (12,50 euros); ho fa un cop per setmana, cada setmana en un dia diferent. Cal tenir present que el menú del dia val 12,50 (pot incloure paella, peix fresc, rostit, canelons…, segons el dia), però també ofereix un menú fil·loxera, més complet, a base de cuina tradicional catalana i a un preu de 26,50 euros, i encara un menú mar i muntanya amb plats de la carta, al preu de 36,50 euros. Això a banda, coincidint amb l’efemèride, la Fonda Neus renova la seva pàgina web (www.fondaneus.com) per fer-la molt més clara, amb tota la seva oferta, els plats, el menú diari i també amb serveis nous com ara la possibilitat de fer encàrrecs per a càtering, menú per emportar-se, esdeveniments, etc., mitjançant el Watsapp Business.

Així mateix, durant aquest 2019 la Fonda Neus crearà nous paquets turístics que s’afegiran als que ja ofereix a la seva clientela, com ara un taller de xató. La seva gerent, Núria Carbó, explica que “vam ser els primers que vam crear una escapada gastronòmica”, com també van ser pioneres en la introducció del servei de peix fresc diari –quan encara no estava en voga tenir-lo–, de portar carn de primera qualitat del Pirineu i “també en la introducció de la cuina al cava per amorosir els rostits”, explica Carbó.

Sentiment de pertinença

Una altra característica del cèntric restaurant sadurninenc és la seva presència en qualsevol acció promocional de la cuina i del territori: el Cavamarket, és Punt d’Informació d’EnoturismePenedès, el Penedès 360, el Penedès Tasta’l, participa en la campanya del Préssec d’Ordal, en la Ruta del Xató, etc. Una implicació que ha portat també la seva gerent a ser la presidenta del Gremi d’Hostaleria i Turisme de l’Alt Penedès.

Salons per a grups

Quant als salons de què disposa la Fonda Neus, aquest és un altre dels seus forts. El seu creixement progressiu cap als edificis del costat ha permès anar obrint-ne de diferents dimensions, tots decorats amb pintures de l’artista Francesc Guilera. A la primera planta hi ha el Saló Dégorge, per a convits de gala i capacitat per a 300 persones; a la planta baixa hi ha el Saló Verema, per a celebracions familiars (15-120 persones); i a la segona planta hi ha el saló Montserrat, amb llar de foc i taula imperial, que pot servir tant per a esmorzars com per a reservats de grup, actes d’empresa, que disposa d’ascensor directe al pàrquing (l’aforament és de 35 persones). Finalment, hi ha el menjador de la fonda, on se serveix el menú diari, amb capacitat per a una quarantena de persones.

FER UN COMENTARI