La Fundació Pinnae acaba de presentar la segona convocatòria del seu programa d’ajuts econòmics a projectes d’impuls social a la vegueria Penedès. I ho ha fet anunciant que dobla la dotació econòmica passant dels 100.000 euros del 2018 als 200.000 d’enguany. “Estem molt contents per haver incrementat tan notablement la dotació, la nostra voluntat és que la convocatòria cada any vagi incrementant la seva dotació”, anunciava el seu president, Martí Solé i Bordes.

L’any passat es van presentar a la convocatòria un total de 40 projectes dels quals se’n van escollir sis. Enguany, en doblar la dotació, s’espera que se’n puguin finançar, com a mínim, vuit.

La raó de ser del programa d’Impuls Social pel Territori de la Fundació Pinnae és donar suport a iniciatives destinades a persones i col·lectius vulnerables, per això s’adreça a projectes d’intervenció social desenvolupats a la vegueria Penedès i liderats per organitzacions de l’economia social, incloent entitats privades no lucratives. Les entitats només poden presentar un projecte i l’aportació màxima de la Fundació per a cadascun d’ells serà, com a màxim, de 25.000 euros. A més, aquesta aportació no podrà representar més del 80% del cost total del projecte, ni podrà ser inferior al 50% del cost total del mateix.

Les entitats sol·licitants poden presentar el seu projecte fins al 21 de maig a través de la web pinnae.cat/convocatories. Qui es farà càrrec de validar i ajudar a decidir els projectes mereixedors de l’ajut serà, com l’any passat, la Fundació Pere Tarrés.

El director tècnic de la Fundació Pinnae, Antoni Gistau, destacava que des del 2013 han estat treballant per poder fer realitat el programa “com a mostra del nostre compromís pels col·lectius més vulnerables” i animava a totes les entitats del tercer sector a participar en la convocatòria. “El nostre objectiu també és fer visible la tasca que fan aquestes entitats, una labor molt poc visible a la societat, però imprescindible. Les entitats del tercer sector actualment ho estan passant malament i cal donar-los tot el nostre suport”, concloïa.

 

FER UN COMENTARI