La Fundació Abat cedeix dos pisos d’ús temporal per a emergència social a Vilanova

0
177
La gerent de la Fundació, Dolors Camacho, i el regidor Oriol Huguet, visitant un dels pisos.

La Fundació Sant Antoni Abat ha cedit dos habitatges a l’Ajuntament de Vilanova per allotjar temporalment dues famílies en situació d’exclusió residencial. L’Ajuntament es troba amb dificultats per reubicar famílies que han estat desnonades i que es troben en situació d’emergència habitacional, i amb la cessió guanya dos espais.

El regidor d’inclusió residencial Oriol Huguet ha admès que ¡“l’Ajuntament ara mateix no disposa d’habitatges buits, i el conveni signa amb la Fundació permetrà oferir un allotjament d’emergència a dues famílies amb menors que han patit processos de desnonament”. Fins ara les dues famílies es trobaven allotjades en establiments hotelers. La cessió d’aquests dos habitatges, que se suma a l’adquisició recent de 15 pisos de la Sareb, cedits en usdefruit per quatre anys. Actualment l’Ajuntament gestiona un parc de 104 habitatges públics municipals.

La gerent de la Fundació Sant Antoni Abat, Dolors Camacho, explica que “farem un treball conjunt amb la Regidoria d’Acció Social i l’equip tècnic de la Fundació per elaborar un pla de treball per a aquestes famílies, oferint formació i suport tècnic, no només un sostre on viure”.

La Fundació Sant Antoni Abat disposa de diversos habitatges socials a Vilanova: dos cedits a Càritas, un en conveni amb l’Ajuntament per acollir joves extutelats, un que acull persones que han sortir de la presó, i també un pis per a persones soles que es va habilitar arran de la crisi per la Covid. Amb aquests dos nous pisos cedits, hi haurà un total de 25 persones als habitatges de la Fundació, que s’adapten a perfils.

FER UN COMENTARI