La Fundació Alícia, dedicada a investigar productes i processos culinaris, començarà a desenvolupar un treball per posicionar el Gall del Penedès i el seu valor gastronòmic. “Després de l’assoliment de l’IGP, aquest és un pas important pel Gall del Penedès perquè ens permetrà fer difusió del producte amb totes les seves característiques” va explicar Pere Soler, Conseller d’Agricultura del Consell Comarcal de l’Alt Penedès que també va augurar que la Fundació Alícia donarà un bon impuls als consumidors finals, així com al sector de la restauració i la distribució.

Pel president del Consell Regulador de l’IGP Gall del Penedès, Enric Ferré, un dels objectius que esperen del treball de la Fundació Alícia és que ajudi a desestacionalitzar el consum de gall, fins ara molt acotat únicament per Nadal i Festa Major. En aquest sentit, Toni Massanés, director de la Fundació Alícia, va entomar el repte i va mostrar-se molt satisfet de començar la col·laboració amb l’IGP Gall del Penedès. “Cada cop que tenim una raça autòctona se’ns presenta una nova oportunitat de futur. No té sentit tornar-se boig creant coses noves i no preservar el que tenim” ha dit. Massanés va explicar que l’equip d’Alícia, “treballarà per fer saber a la societat que es produeix Gall del Penedès i que val molt la pena tastar, és molt més que una anècdota gastronòmica”, va concloure.

Abans de començar aquest acte de presentació, el Consell Regulador de la IGP Gall del Penedès va adherir-se al Consorci de Promoció Turística del Penedès.

FER UN COMENTARI