La Fundació Apel·les Fenosa del Vendrell publica el “Diccionari Fenosa”

0
273

La Fundació Apel·les Fenosa acaba de publicar el Diccionari Fenosa, obra del seu director, Josep Miquel Garcia, amb motiu del vintè aniversari de l’obertura del Museu del Vendrell. El llibre descriu a través de 221 entrades i 126 pàgines els personatges, els indrets i els fets més significatius de la vida de l’escultor, amb fotografies de Nicole Fenosa de la majoria de les figures claus per entendre la trajectòria de l’artista.

El llibre presenta per ordre alfabètic els seus pares i germans, els llocs on va viure (Almatret, Barcelona, la Floresta-Pearson, París i el Vendrell), els tallers on va treballar, els seus amics artistes francesos i catalans, els fonedors dels seus bronzes, els poetes, etc., sense oblidar persones molt properes a ell com l’Anita, que cuidava d’ells al Vendrell, o Joan Aribau, que protegia el jardí del Portal del Pardo.

El Vendrell es va convertir en la residència d’estiu de Fenosa durant molts anys, al costat del Portal del Pardo. Com explica el llibre, “el paisatge de la comarca inspira nous motius a la seva obra i el Vendrell serà el centre d’acollida de totes les seves amistats catalanes i estrangeres”.

FER UN COMENTARI