La Fundació Apel·les Fenosa ha lliurat un grup de documents sobre l’exili i la Transició pertanyents a l’escultor català Apel·les Fenosa a l’Arxiu Montserrat Tarradellas i Macià. Així, l’Arxiu, dipositat a Poblet, amplia la seva col·lecció documental sobre República, Guerra Civil i Transició.

La documentació lliurada per la Fundació Fenosa conté un conjunt de pamflets editats a Catalunya entre la dècada dels seixanta i dels setanta per diferents grups catalanistes i publicacions editades pels exiliats catalans. Per la seva part, l’Arxiu Montserrat Tarradellas Macià ha proporcionat a la Fundació Apel·les Fenosa documentació pertanyent al fons Just Cabot i Ribot per tal que la pugui incloure en una mostra que està preparant sobre la Galeria Mirador, que va ser fundada per Just Cabot, Víctor Hurtado i Lluís Montanyà a París, entre els anys 1948 i 1955.

Apel·les Fenosa i Josep Tarradellas; es van relacionar als anys de la República a Barcelona i tots dos van marxar a l’exili a França. Fenosa va trobar sovint Tarradellas a París.

En la seva tornada a Catalunya, Tarradellas va visitar Fenosa al Vendrell per veure l’evolució del Monument a Pau Casals i va ser rebut pel consistori vendrellenc.

FER UN COMENTARI