La Fundació Pinnae lliura els premis Impuls Social a 24 entitats de la vegueria

0
142
La Fundació Pinnae ha reconegut 24 projectes del Penedès. // LA FURA

Vint-i-quatre projectes socials de la Vegueria Penedès han estat reconeguts per la Fundació Pinnae amb els premis Impuls Social 2022, una línia de suport a iniciatives que donen resposta als reptes socials del territori dotada amb 300.000 euros.

Durant l’acte de lliurament d’aquests reconeixements, el president de la fundació, Martí Solé, ha posat en valor “el compromís adquirit amb tot el teixit social del territori”, aportant recursos a favor dels col·lectius en risc d’exclusió social, de dinamització de la cultura, promocionant activitats per la preservació del medi natural i iniciatives esportives en clau d’inclusió i interculturalitat. De fet, aquesta quarta convocatòria ha suposat un important esforç per a la Fundació Pinnae, ja que durant l’exercici 2021 no es va poder realitzar i perquè ha acollit algun canvi. En aquesta línia, i com a novetat en relació amb altres edicions, la convocatòria no només s’ha limitat a entitats socials, sinó també a aquelles que es dediquen a l’àmbit cultural, artístic, mediambiental i esportiu.

Per la seva banda, el delegat territorial del govern de la Generalitat al Penedès, David Alquézar, ha assegurat que “des de la delegació estem capficats en vertebrar el sentiment penedesenc i vosaltres sous els principals vertebradors”.

Els 24 reconeguts

En aquest sentit, en l’àmbit de la pobresa o situació d’exclusió social, els projectes beneficiaris d’enguany han estat “Re-Crear: Reaprofitar fusta per crear peces úniques” de CET Nou Verd, el projecte “Itineraris formatius per a l’accés al mercat de treball dels col·lectius vulnerables” de la Fundació Pro Penedès, “Llibertat d’aprendre” d’Actua SCCL i “Pisos d’autonomia juvenil” de Gedi, Gestió i Disseny SCCL.

En l’àmbit cultural i artístic, els seleccionats han estat el “Projecte Atelier: Promoció de l’art i inserció laboral” de Fundació Ave Maria, el projecte “+ Música” de la Fundació Cultural Privada Manyanet, la iniciativa “Llegendes tot l’any” de l’Associació És Llegenda, “Els castells i Cal Figarot com a integrador social” del Patronat Castellers de Vilafranca, “La força del teatre” per al Casal Societat La Principal i “Una plaça Bestial!” de la Federació Agrupació del Bestiari Festiu i Popular de Catalunya.

Quant a propostes esportives i de promoció de la salut, el projecte “De peus a terra” de l’Associació Axioma i “L’esport, la cultura i el medi ambient com a projecció del territori” del Centre Excursionista del Penedès han estat les iniciatives reconegudes per Pinnae.

Les propostes mediambientals que se’n beneficiaran d’aquest ajut seran “Salut i natura!” de GEPEC-Ecologistes de Catalunya i “L’aigua: font de la vida i del paisatge” del Centre d’Estudis del Paisatge Vitivinícola.

Pel que fa a projectes relacionats amb malalties, discapacitats i problemes de salut mental, els guardonats han estat el projecte “Atenció en teràpia ocupacional i gestió d’un banc de productes de suport per a persones afectades d’ELA i les seves famílies” de la Fundació Internacional Miquel Valls contra l’Esclerosi Lateral Amiotròfica, el “Programa Joves Garraf” d’Atra Associació, el “Projecte Bitàcola. Espai Jove” de Salut Mental Catalunya Anoia Associació, “Transport i acompanyament de pacients oncològics de l’Alt Penedès” de l’Associació Ampert i el “Programa CAPIR” de l’Associació Tiám-Intervenció en Demències.

En l’àmbit de les persones grans, “L’Hort de la Creu” de la Creu Roja a l’Alt Penedès i el projecte “Les persones grans al centre de les mirades” de la Fundació Privada Amics de la Gent Gran han estat les iniciatives premiades.

Finalment, i quant a necessitats socioeducatives, el projecte “Transformació de Penyafort per a adaptació a canvis socioeducatius en el lleure” de la Parròquia de Santa Maria de Vilafranca – Casa de colònies Penyafort, el “Programa Educatiu 2022-2023” del Cineclub Vilafranca i “Cuida les teves emocions per cuidar la teva salut mental” de l’Associació ELNA, també rebran aquesta línia d’ajuts de la Fundació Pinnae.

FER UN COMENTARI