La Fundació Pinnae presenta la seva primera convocatòria d’ajuts socials

1
2328
Antoni Gistau, Martí Solé i Walter González.

“Hem fet una certa travessia en el desert i no l’hem acabada però estem arribant al final”. Així s’ha expressat Martí Solé, president de la Fundació Pinnae, durant l’acte de presentació de la primera convocatòria d’ajuts d’impuls social a les quatre comarques de la vegueria Penedès, valorats en 100.000 euros. Solé ha recordat que fa sis anys Pinnae va deixar de rebre els recursos procedents del BMN i que s’ha hagut de reinventar per tornar a generar recursos per poder-los tornar a destinar a obra social. Els 100.000 euros que enguany s’hi destinaran s’haurien d’anar multiplicant en els propers tres anys.

Antoni Gistau,  director de la Fundació Pinnae, ha explicat que en poden ser beneficiàries totes les entitats del tercer sector que facin activitats socials. Els camps d’actuació poden ser persones en situació de pobresa, risc o situació d’exclusió social (infants, famílies, joves, persones sense llar, immigrants, refugiats…); malalts, persones amb discapacitat o amb problemes de salut mental; persones grans i persones amb necessitats socio-educatives (projectes per potenciar valors com la prevenció de la violència, hàbits alimentaris saludables, etc.). Gistau ha dit que se seleccionaran “els millors projectes, però ens agradaria molt impactar en les quatre comarques”: Alt Penedès, Baix Penedès, Garraf i Anoia.

25.000 euros per projecte
Per optar als ajuts, cal omplir un formulari entre el 3 i el 30 d’abril que es pot trobar al web www.pinnae.cat/convocatories, on apareixen les bases. Cada ajut serà d’un màxim de 25.000 euros; com a màxim cobrirà el 80% del cost del projecte i s’ha de desenvolupar al llarg del proper any (a comptar a partir del setembre).

La Fundació Pere Tarrés serà l’encarregada de rebre els projectes i fer una primera tria, mentre que Pinnae farà la tria final dels projectes guanyadors. Segons ha manifestat Walter González, en representació de la Fundació Pere Tarrés, el seu paper serà “garantir la independència de l’avaluació i ser molt transparents en el procés”. També ha fet una crida a participar-hi.