LA GARNATXA, Av. Tarragona, 59 Vilafranca

De dilluns a dissabte, de 8 a 00.30 h.

Divendres i dissabte, de 9 a 1.30 h.

Diumenge, d’11.30 – 00.30 h.

Cuina casolana, tapes i arrossos

93 817 19 96

La Garnatxa és un dels locals clàssics de Vilafranca. Al capdavant del negoci hi ha Antoni Hugas, que fa 15 anys, juntament amb la Flora, la seva mare, va agafar les regnes del local. Aleshores ell, cuiner de professió, tenia només 20 anys i la seva mare l’ajudava a la cuina. Plegats van aixecar La Garnatxa, un bar restaurant ja amb molts anys de trajectòria a l’esquena (abans havia estat el Bar Franco) i el van dotar de personalitat fins esdevenir el que és avui dia: un establiment emblemàtic on el client sempre hi troba la taula parada per a poder menjar des d’unes tapes fins a un plat d’ànec amb prunes i pinyons o una vedella amb suc, passant és clar per una verdura fresca del dia o una bona paella o arròs caldós.

Des de fa quatre mesos La Garnatxa ha donat un pas més i, després d’unes setmanes d’obres de rehabilitació, ha obert amb una aparença completament reformada. “Es tractava d’adaptar-nos als temps actuals i de millorar l’espai per aconseguir el que volem: esdevenir un local emblemàtic i una arrosseria de referència” comenta el seu propietari. Les obres han partit de la base de guanyar espaiositat i per això s’ha eliminat el fals sostre per recuperar l’original, antic i amb molt encant. “Hem volgut combinar elements moderns amb d’altres d’antics i jugar molt amb la il·luminació per aconseguir diferents espais” afegeix. A més, s’ha reformat també la terrassa, amb un tancament i mobiliari modern que permet utilitzar-la a la vegada com a menjador exterior.

Obert els set dies de la setmana

El local està obert cada dia i la cuina sempre funciona. Durant el matí tothom que ho vulgui pot esmorzar de forquilla o bé gaudir dels ja clàssics entrepans, mentre que al migdia s’ofereix un menú els set dies a la setmana: els laborables per 12 euros, els dissabtes per 18 i els diumenges per 25; a les nits s’opta per les tapes, oferint als clients una carta farcida de propostes que van des de les més clàssiques fins a les més creatives. El preu mig d’un sopar de tapes és d’uns 15 euros. En qualsevol dels casos, els productes que es cuinen sempre són de proximitat i frescos “nosaltres som una família pagesa, amb hort propi i això ens permet tenir sempre matèria prima de màxima qualitat” explica Antoni Hugas.El peix sempre és fresc i del dia, i el mateix amb la carn, optant per productes d’establiments locals de màxima qualitat.

El diumenge: menú arrosser

Des que el local reformat ha obert les portes el concepte culinari de La Garnatxa ha evolucionat. Els diumenges està obert i ofereixen el Menú Arrosser. Per 25 euros el client pot gaudir d’un pica-pica a base de quatre entrants (entre els quals sempre hi ha alguna amanida, algun peixet fregit i algun plat de closca) i, de segon, escollir entre tots els 7 arrossos que ofereixen (paella amb gambes i escamarlans, arròs caldós de xipirons i escarxofa, arròs negre amb sèpia i gambes, arròs de conill i botifarra, paella de pop amb bacallà, arròs parellada o bé arròs caldós amb llamàntol).De moment, tot i ser recent, la proposta de menú arrosser ha estat molt ben rebuda per la clientela “qui el prova, torna” conclou Antoni Hugas.

FER UN COMENTARI