La ponència d’Energies Renovables del Departament de Territori de la Generalitat ha desestimat aquesta setmana l’avantprojecte de parc eòlic que l’empresa Eòlica La Conca 3 SL havia presentat a finals de 2020, per ubicar-lo dins el terme municipal de Pontons. El parc preveia nou aerogeneradors amb una potència de 49,5 MW. El Govern català considera “l’emplaçament inviable” per la presència de l’àliga cuabarrada, que és una espècie protegida.

El projecte comptava amb l’oposició de l’Ajuntament veí de Querol (Alt Camp) i també dels grups ecologistes Bosc Verd i SOS Penedès, que hi acabaven de presentar al·legacions. Ara bé, quan tot just han tancat un front, se’ls n’ha obert un altre, ja que la mateixa empresa Eòlica La Conca 3 SL acaba de presentar a la Generalitat un segon avantprojecte de parc eòlic dins el mateix terme municipal de Pontons, en aquest cas amb quatre molins de vent i una potència de 20 MW, que estarien ubicats entre la casa de colònies de Cal Diable i les Llambardes (Torrelles de Foix). Un projecte que aniria acompanyat d’una línia elèctrica d’evacuació d’alta tensió.

Segons l’avantprojecte, el parc eòlic s’ubicaria en “un turó boscós, amb certa elevació respecte del seu voltant, a unes alçades d’entre 720 i 820 metres. Les pales dels aerogeneradors arribarien fins als 200 metres d’altura.

FER UN COMENTARI