La Generalitat, disposada a aportar diners públics per la continuïtat de Robert Bosch

0
402

ots els intents del comitè d’empresa per asseure’s aquesta setmana amb la direcció de la divisió a la qual pertany la planta de Robert Bosch de Castellet i la Gornal per tal de demanar-los explicacions a l’anunci de tancament de la fàbrica i sol·licitar-los un ajornament en la presentació de l’ERO, han estat fallits. Dilluns l’empresa els lliurava tota la documentació i començava a córrer el rellotge. Si no canvia res, els treballadors tenen només trenta dies per evitar el tancament de la planta. És la primera vegada, en tota la història de la fàbrica de Castellet i la Gornal, que la multinacional s’acull al que  estrictament marca la llei. Un fet que no passa per alt al comitè d’empresa, que es mostra perplex davant la manera com aquesta està plantejant el tancament de la fàbrica: “Robert Bosch és una empresa que sempre ha posat en valor la responsabilitat social, No entenem com ara ens presenta la seva decisió de tancar com un fet irrevocable”, diuen.

Suport de les administracions

Aquest dijous el comitè d’empresa es reunia amb el conseller d’Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya, Ramon Tremosa, i amb el delegat del govern i alcalde de Vilafranca Pere Regull. De la trobada els representants sindicals de l’empresa van sortir amb el compromís del govern català de “fer tot el que estigui al nostre abast per salvar els 300 llocs de feina”, tal com indicava el conseller.

I amb això es contempla també  una injecció de diners públics per tal que la multinacional reconsideri el tancament i aposti per donar a fabricar un nou producte a la planta de Castellet i la Gornal: “Si l’empresa s’avé a reconvertir l’activitat per fer-la sostenible en el temps, podem trobar la manera legal de canalitzar diners públics a través de diferents empreses de la Generalitat”, anunciava Tremosa.

El comitè d’empresa ha valorat positivament l’anunci del govern i creu que pot ser una oportunitat “per tornar a engrescar a la multinacional perquè aposti per nosaltres o per revaloritzar-nos de cara a un possible comprador“. I és que, arribats a aquest punt, els treballadors ho tenen clar: “Volem que es preservin els 300 llocs de feina, si és formant part de Robert Bosch, perfecte, però si ha de ser per una altra banda, ens semblarà bé també”, manifestava Carlos Teruel, president del comitè.

FER UN COMENTARI