La Generalitat intervé la residencia Els Josepets, de Vilanova

0
322

L’Ajuntament ho havia demanat la setmana passada, i dissabte en va rebre la resposta. Des d’aquest dilluns, la residència de gent gran Els Josepets ha estat intervinguda pel Departament de Salut de la Generalitat, atesa la proliferació desbocada de casos de covid-19 i el insuficient nombre de personal per fer-hi front.

La Generalitat ha designat una persona responsable de dirigir i coordinar l’activitat assistencial, que queda en mans del delegat de la consellera de Salut al sector sanitari de l’Alt Penedès i el Garraf. Així mateix, com és habitual en aquests casos, s’anomena una entitat per a dur a terme, de forma temporal (quinze dies prorrogables per períodes quinzenals) la gestió del centre. Aquesta intervenció s’anirà revisant en coherència amb la situació epidemiològica de cada moment.

“Tant el Departament de Salut com el de Treball, Afers Socials i Família coneixen bé la situació dels Josepets, per això els agraïm el seguiment fet fins ara i que hagin atès la nostra demanda”, ha dit la regidora de Dependència de l’Ajuntament, Mercè Mateo.

D’altra banda, l’organisme autònom AISSA, que gestiona els Josepets, ha rebut la confirmació des del Departament de Salut que ben aviat es podrà iniciar la vacunació als Josepets. Es començarà per totes les persones residents amb resultat negatiu de PCR i als treballadors i treballadores no aïllats ni en quarantena, mentre que després s’aplicarà a les persones que es recuperin de la covid-19.

Dissabte va morir la vuitena persona per covid en aquest brot. A hores d’ara hi ha 42 persones amb covid-19, que és el 39% del total. Set estan hospitalitzats a l’Hospital Sant Camil.

FER UN COMENTARI