La consellera de la Presidència, Meritxell Budó, ha presentat aquest dimarts a la tarda al Castell de Subirats la resolució provisional del Pla Únic d’Obres i Serveis de Catalunya (PUOSC) a les comarques que configuren la vegueria del Penedès.

El PUOSC és, segons ha explicat Budó, el principal instrument de cooperació econòmica del govern de la Generalitat per dur a terme noves infraestructures, equipaments o serveis de competència als municipis : “El PUOSC preveu una inversió en obra pública de 250 milions d’euros per tirar endavant més de 2.000 actuacions arreu del país. És un programa d’inversió del govern destinat al món local que ens permet treballar per l’equilibri i la dinamització territorial”, ha explicat.

En total, el PUOSC 2020-2024 està dotat en 250 milions d’euros que es divideixen en dues línies de subvencions: 160 milions per a projectes de presentats per municipis de qualsevol naturalesa, així com per  Consells Comarcals; i una segona dotada amb 90 milions i destinada a municipis de menys de 5.000 habitants. A les comarques que formen la vegueria Penedès, el PUOSC preveu destinar-hi 14,1 milions d’euros que es distribuiran en un total de 137 inversions.

Que la presentació s’hagi fet al Castell de Subirats, no ha estat casual, ja que, segons ha destacat el secretari d’Administracions Locals i de Relacions amb l’Aran, Miquel Àngel Escobar, “Subirats és un exemple paradigmàtic de l’orientació i l’objectiu que es vol donar al PUOSC, prioritzant la connectivitat, la renovació d’espais públics, la sostenibilitat i la millora d’equipaments”. I és que Subirats està tirant endavant ja alguna inversió del PUOSC com la connexió de tot el municipi a la fibra òptica, la instal·lació de plaques solars a l’Ajuntament que suposaran un estalvi del 40% del consum, o la modernització del polígon de Can Bas.

A l’Alt Penedès el PUOSC destinarà 6,6 milions d’euros en 63 actuacions en 26 municipis (tots excepte La Granada), al Baix Penedès es faran 26 inversions per valor de 2,3 milions d’euros en tots els 14 municipis, al Garraf els set municipis faran un total de 9 inversions per valor de 940.000 euros, mentre que a l’Anoia el PUOSC hi invertirà 4,2 milions d’euros repartits en 39 actuacions.

FER UN COMENTARI