La Generalitat no autoritza la prova pilot dels 40 anys de Festa de la Fil·loxera, que es posposa un any

0
613
Éric Rojano, president de la Festa de la Fil·loxera.

No hi haurà prova pilot de Festa de la Fil·loxera. La proposta presentada per l’Associació de la Festa de la Fil·loxera i l’Ajuntament de Sant Sadurní no ha estat acceptada per la Generalitat, i l’organització ha decidit no repetir el format de festa de l’any passat, sinó que posposar per a l’any que ve tots els actes de celebració del 40è aniversari de la bèstia i de tota la festa. En lloc seu, sí que hi haurà alguns actes de caire diferent, com l’esclat de festa, el concert de músiques de la festa i la festa infantil, entre altres.

El president de l’associació, Èric Rojano, lamenta que no s’hagi autoritzat el que havien preparat, ja que considera que hauria aconseguit que la plaça de l’Església i els de la rodalia haguessin estat un “espai segur”. La seva proposta era de permetre l’accés a la plaça a 1.200 persones (mil de públic i 200 participants), totes elles havent-se fet 12 hores abans testos d’antígens.

L’alternativa plantejada serà l’organització el 7 de setembre a la nia l’Esclat de foc, amb la presència de la fil·loxera, les fil·loxeretes, els ceps i els diables Se M’n Refum, a la rambla Generalitat; la Festa de la Fil·loxera en concert, el 8 de setembre al vespre, amb el ball dels pagesos i els gegantons 7 Savis de Grècia, l’orquestrina i timbalers, a la plaça de l’Església; es mateix dia 8 es recupera la festa infantil, que l’any passat no es va fer, a l’esplanada del CAP; i el 4 de setembre hi haurà l’Espai Fil·loxera, amb donació de sang, tobogan aquàtic, espai de restauració i concert de De Guateques en diferents llocs de la vila. Tots els actes seran d’accés gratuït, amb aforaments limitats, controls d’accessos i inscripcions a partir del 30 d’agost a les 10 del matí al web de l’Ajuntament per a l’Esclat de foc i els concerts de l’orquestrina de De Guateques. A l’Esclat de festa, s’ubicaran entre 500 i 600 cadires en dos espais diferents de la rambla i al carrer Tarragona.

FER UN COMENTARI