Des d’avui dijous i fins diumenge, la Granada celebra la Festa del Most, una de les de més solera de la comarca. El tret de sortida es donarà avui mateix a les 7 de la tarda, amb l’inici de la pedalada popular.

Divendres es programen un reguitzell d’actes que comencen ja al matí amb la inauguració de l’exposició Els oficis que el tren creà, que fins diumenge es podrà veure a la  Sala Nova de la rectoria. Just després, començarà el primer dels actes folklòrics amb la cercavila de balls tradicionals catalans. Sortirà de la plaça dels Bastoners i anirà fins al Centre Cívic. Hi participaran els Bastoners de la Granada, el Ball de Gitanes de Terrassa, el Ball d’Espases de Salou i el Ball d’en Serrallonga de Sant Quintí de Mediona. En arribar al Centre Cívic es farà la tradicional tronada que donarà pas a un vermut electrònic.

A la tarda, per segon any, se celebrarà una cronoescalada entre Santa Fe i la Granada. Els participants hauran de recórrer els 830 metres que separen aquests dos pobles passant pel camí de les costes. I ja a la nit, hi haurà el correfoc organitzat pels Diables locals i que comptarà amb dues colles més convidades: la de Sant Llorenç d’Hortons i la de Tremp. El foc donarà pas a la música amb un concert i música de punxa discos a la pista poliesportiva.

Dissabte els més petits seran els protagonistes amb una cercavila infantil a les 5 de la tarda que culminarà a la plaça de l’església amb la pujada del Ruc Petit i una xocolatada. Al vespre es farà la tradicional missa i benedicció del vi novell, amb ofrena a càrrec del club Patinatge Artístic la Granada.

I diumenge, després d’una sardinada popular, es farà la trobada de gegants i la cercavila. Hi participaran peces de la Granada, Amer, Valls, Cervelló, Cervera, Martorelles, Masquefa, Parets del Vallès, Dant Llorenç d’Hortons, Tavertet i Vilanova del Camí. El punt final a la Festa del Most es posarà a quarts de set al Casal, amb una sessió de cinema gratuïta.

 

Podeu trobar els actes i horaris a la nostra agenda.

FER UN COMENTARI