La Guàrdia Civil intervé 400 plantes de marihuana en una casa de Sant Jaume dels Domenys

0
1138
Imatge cedida per la Guàrdia Civil.
La Guàrdia Civil ha detingut un matrimoni de Sant Jaume de Domenys, un home i una dona de 30 anys, que s’encarregava d’una plantació amb 400 plantes de marihuana en un habitatge unifamiliar de la població. Tots dos estan acusats dels presumptes delictes contra la salut pública -pel cultiu i elaboració de marihuana- i de defraudació de fluid elèctric.
Gràcies a la col·laboració ciutadana, a mitjan febrer la Guàrdia Civil va tenir coneixement que una casa de la urbanització El Papagai podria acollir una plantació interior de marihuana. Arran d’aquesta informació i de les investigacions dutes a terme, es va aconseguir identificar el domicili on s’hi estaria cultivant la droga d’una forma intensiva. En paral·lel, tècnics de l’empresa subministradora d’energia elèctrica van avisar que la casa tenia un consum molt superior a la mitjana i que els seus propietaris havien realitzat una connexió il·legal a la xarxa.
Dijous de la setmana passada es va realitzar una entrada i registre a la casa, amb autorització judicial. El pis acollia l’habitatge dels propietaris i, a través d’una escala interior i una porta de seguretat, s’accedia a un soterrani. Darrere d’aquesta porta hi havia diverses estances que s’havien compartimentat per al cultiu de marihuana, amb nombrosos i sofisticats aparells per tal d’obtenir una elevada productivitat en el cultiu. A més, per evitar la seva detecció disposava de grans filtres i extractors que disminuïen la calor i la forta olor que desprenen aquest tipus de plantacions perquè no transcendís a l’exterior.
Com a resultat de l’actuació es van intervenir un total de 400 plantes de marihuana en fase de recol·lecció, així com nombrós material per al cultiu i elaboració de la substància. A més, es van detenir el matrimoni, un home i una dona de 30 anys que van passar a disposició del jutjat d’instrucció número 3 del Vendrell.

FER UN COMENTARI