“La història del cava”, de Santi Borrell guanya el premi Gourmand Best of the Best (1995-2020)

0
210
El llibre “La història del cava” del penedesenc Santi Borrell ha rebut el premi Gourmand “Best ol the Best” (1995-2020), en la categoria història del vi dels útlims vint-i-cinc anys. El llibre, publicat per l’Ajuntament de Sant Sadurní d’Anoia a l’abril del 2016, ja va ser reconegut amb el premi com a millor llibre del món en la categoria de vins i caves del 2016 a la ciutat xinesa de Yantai. Ara, l’obra de Borrell ha rebut el màxim reconeixement a París en un acte celebrat el 30 de novembre a l’antic convent de Cordeliers.
Durant la gala es van lliurar els Gourmand Award del 2020 i 2021, ja que el 2020 l’acte va ser telemàtic. En aquest sentit, Santi Borrell va rebre presencialment el guardó que reconeixia el llibre “La vinya i el vi del Penedès”, publicat el 2019 amb el suport de la DO Penedès, Enoturisme Penedès i Família Torres, com a Millor Llibre Europeu del Vi.
“La història del Cava. Sant Sadurní d’Anoia” és una reflexió històrica, un estudi crític que segueix la línia descriptiva dels fets històrics que es van produir en el sector des de la seva creació. Santi Borrell explica que amb el premi Gourmand Best of the Best vol tancar una etapa personal marcada per la publicació dels dos llibres esmentats sobre vins, així com de diversos articles sobre el sector, “denunciant els baixos preus del raïm i anunciant una fi d’etapa agònica del sector del cava, amb grans repercussions econòmiques, ambientals, laborals i socials per tot el Penedès”, conclou.

FER UN COMENTARI