La història i el patrimoni d’Olèrdola protagonitzen el joc online “Vestigis”

0
464
El joc es pot descarregar de manera gratuïta. // AJUNTAMENT

Aquesta setmana l’Ajuntament d’Olèrdola ha presentat la web-app gratuïta Vestigis, un joc online elaborat per Iternatura que es va activar dos mesos enrere i que difon el patrimoni municipal de manera dinàmica i per a tots els públics.

La iniciativa de turisme transmèdia pretén oferir una experiència als visitants canalitzant-la a través de la tecnologia. Els usuaris ajudaran l’arqueòleg Estanis, una mica despistat, a ordenar elements d’interès del territori i a recórrer diverses rutes que els portaran per Moja, Sant Pere Molanta, Viladellops, l’entorn del Conjunt monumental i altres indrets. El joc s’ha elaborat a partir de les novel·les gràfiques  realitzades per Oriol Garcia Quera

De moment, mig miler de persones ha visitat Olèrdola a través d’aquest joc, que es pot utilitzar amb el mòbil i la ubicació activada des de les rutes del municipi i que aporta imatges de 360º d’elements patrimonials amb obertura limitada, com la capella de Sant Joan de Viladellops. Properament es preveu implicar els establiments del territori en aquesta iniciativa perquè facilitin premis als visitants que utilitzin Vestigis.

La revista Sàpiens, a Olèrdola

El proper dissabte 16 d’octubre el municipi acollirà l’onzena festa anual de la revista de divulgació històrica i patrimonial Sàpiens, que també celebrarà el centenari de les excavacions arqueològiques fetes a Olèrdola per l’Institut d’Estudis Catalans.

En aquesta festa, el Dia Sàpiens, s’impulsaran activitats en diversos punts del municipi per conèixer el jaciment, la figura de Mir Geribert, el museu Desvalls, la vida de l’Ermegodo, com era un spa romà i tallers, visites i degustacions diverses. A més, el proper número de la revista exposarà la rellevància del jaciment d’Olèrdola, que la directora de Sàpiens, Clàudia Pujol, qualifica “de referència a nivell europei per conèixer com eren les ciutats medievals, perquè només s’ha excavat un 5% i no hi ha res construït”.

Totes les activitats són gratuïtes, però caldrà fer reserva prèvia. Per a més informació es pot consultar el següent enllaç: https://www.sapiens.cat/raco-sapiens/dia-sapiens-olerdola_202014_102.html

FER UN COMENTARI