La il·lustració digital, nova modalitat de la 36a Mostra Artística St. Raimon de Penyafort

0
717
L'artista Sinoca, la regidora de Cultura Esther Marmaneu i la tècnica de cultura Teresa Rovira. // FOTO: LA FURA

El proper mes de gener se celebrarà al municipi de Santa Margarida i els Monjos la 36a edició de la Mostra Artística Sant Raimon de Penyafort, una iniciativa que busca la promoció cultural i artística al municipi. La regidora de Cultura, Esther Marmaneu, explicava que la mostra acollirà diverses disciplines: “enguany es vol projectar l’evolució de l’art des de l’època clàssica fins el moment actual; a través de les exposicions d’arts plàstiques, el ball, el cant coral, les projeccions audiovisuals, la música…”.

Com a novetat principal, la mostra afegeix la il·lustració digital com a modalitat en les categories; de manera que enguany els participants podran aportar obres de dibuix, escultura, pintura, fotografia, ceràmica i il·lustració digital. En la categoria d’adults, cada disciplina tindrà dos o tres premis econòmics (quatre en el cas de la pintura, que inclou un premi destinat a artistes locals) d’entre els 100 i els 650 euros; i en la categoria juvenil, que engloba els artistes d’entre els 12 i els 18 anys, hi haurà un premi únic en forma de val de material per valor de 100 euros. En la categoria juvenil, però, no hi ha la modalitat d’escultura.

La mostra també contempla la participació dels més petits (de P3 a 6è) en les categories de dibuix i ceràmica, que obtindran premis en forma de material artístic. A més, els alumnes de les escoles del municipi i l’institut Alt Foix seran el jurat dels premis especials, que consistiran en un lot de productes locals i la placa que s’atorgarà a tots els finalistes.

Teresa Rovira, tècnica i dinamitzadora cultural, explicava que les obres adultes i juvenils es poden entregar des del 10 al 18 de desembre a la Casa de Cultura Mas Catarro, i que els concursants infantils podran entregar els seus dibuixos i les seves peces de ceràmica a les escoles on estudien o a l’oficina d’atenció ciutadana de l’Ajuntament.

La programació de la mostra s’encetarà el 10 de gener, i les activitats s’aniran desenvolupant fins l’entrega de premis final, que es durà a terme el 24 de gener. Fins llavors hi haurà tallers d’experimentació i espectacles, entre els quals es troba Symbiphonic, un espectacle de música en directe a càrrec de Roger Subirana i vídeo màpping a càrrec de l’artista Silvia Isach (Sinoca) que comptarà amb un joc entre dues pantalles per tal que, com comenta l’artista, “el públic es submergeixi a l’espectacle a partir dels efectes visuals i sonors”.

Enguany s’espera la participació d’unes 140 obres en la categoria adulta; i caldrà fer una selecció de les obres infantils per tal de reduir el miler que s’espera rebre a unes 300 peces. Tota la informació de la mostra i les bases del concurs es poden consultar a la pàgina web de l’Ajuntament.

FER UN COMENTARI