La immobiliària Solvia “segresta” quatre dracs de la Geltrú

0
796

El Drac nou gran, el drac nou petit i els dracs bessons infantils de la Geltrú es troben retinguts al local on des de fa quinze anys resten guardats i sense que l’Associació Amics del Drac de la Geltrú hi pugui tenir accés. El motiu és que l’antiga propietària del local, ubicat a la plaça del Portal de Sitges, en el seu moment va fer fallida, se’l va acabar quedant la immobiliària Solvia, i dimecres passat els nous propietaris va canviar el pany de la porta, sense previ avís, i van posar-hi un cartell segons el qual hi ha també una alarma.

L’antiga propietat, L’Ull Blau Grup, havia cedit el local als Amics del Drac, els quals no tenien constància que ara hagués passat a titularitat de Solvia. La nova immobiliària va fer el canvi de pany sense informar ningú. Va ser la perruquera del costat qui va informar els Amics del Drac, però quan hi van arribar, el canvi ja estava fet. La família Tigre lamenta que s’hagi hagut d’assabentar d’aquesta manera del canvi i demana poder recuperar els seus quatre dracs, que suposa que es troben a l’interior. Suposa, perquè no ho saben del cert. De moment, Solvia els ha dit que omplin un formulari, cosa que ja han fet, però temen que el procés per recuperar els quatre dracs es pugui allargar molt. Els Amics del Drac també confien poder negociar de mantenir els dracs allà, però amb possibilitat d’accedir-hi, mentre Solvia no faci ús de l’espai.

L’Ajuntament de Vilanova ha manifestat el seu suport a l’associació, i els cedirà provisionalment algun espai per poder deixar els dracs si els els permeten treure de dins. També l’Agrupació de Bestiari Festiu de Catalunya el dona recolzament.

Dins el local, on no hi ha electricitat, a banda dels quatre dracs també hi ha material de l’associació, com caixes plenes de programes d’actes, records, línies de ferro i material divers relacionat amb la festa major i les sortides que fa.

FER UN COMENTARI