La inscripció de carrosses i comparses a les rues del Penedès Marítim desborden les previsions

0
887
Representants de Cubelles, l'Arboç, el Vendrell, Calafell i Cunit, avui al Vendrell.

Per segon any, els municipis del Penedès Marítim, des del Vendrell fins a Cubelles, i enguany incloent-hi també l’Arboç, mantenen els horaris acordats l’any passat per tal que les carrosses i comparses que acudeixen a les seves rues tinguin temps d’anar a totes, de manera coordinada. També s’ha editat un programa de carnaval conjunt, un tríptic en què hi apareixen les rues dels cinc municipis i també tota la programació infantil, amb la idea de promoure el turisme familiar.

Un tret coincident a la majoria de rues d’aquest any és que les preinscripcions de carrosses i comparses ha estat superior al límit establert. Això ha passat al Vendrell, a Calafell i a Cunit. Al Vendrell hi ha 47 carrosses apuntades a la rua del divendres 21 de febrer, quan el límit estava en 40. L’Ajuntament ja ha dit que ho permetrà, però als set que s’han apuntat els últims no els garanteix, ara per ara, que tinguin subvenció. Quant a comparses, n’hi haurà vuit (el límit està en quinze). La sortida serà a les 7 de la tarda (amb tretze grups locals), de manera que es puguin coordinar amb els que vulguin ser a Segur de Calafell a les 10. Per evitar que ja a les 6 del matí hi hagués carrosses a punt, per sortir primeres, enguany l’ordre de sortida vindrà de determinat per l’ordre en què van arribar els responsables de cada grup a la reunió de dilluns passat. Hi haurà una primera concentració a la tarda al carrer Abadessa Emma, i una segona al carrer de les Flors, per començar una rua amb idèntic recorregut al de 2019.

A Calafell hi haurà els tres carnavals habituals, divendres a Segur, dissabte a la Platja i diumenge al Poble. Si el límit el tenen en 45 carrosses i 15 comparses, n’hi ha inscrites 57 i 16. La proposta municipal és que desfilin a Segur i/o al Poble, però en cap cas a la Platja, perquè acabaria massa tard i seria massa llarga.

A la rua de Cunit de dissabte a la tarda també hi ha 57 grups inscrits, set més del compte, i l’organització valora si els set de més poden sortir sense subvenció. També dissabte a la tarda es farà la rua a Cubelles, amb un diumenge de comparses infantils i una rua infantil dilluns a la tarda.

I l’Arboç s’incorpora enguany al programa conjunt, amb l’única rua diürna de la comarca, diumenge al migdia, fet que possibilita que hi hagi més públic infantil. A l’Arboç, 30 de les 35 carrosses/comparses inscrites tindran subvenció.

Val a dir que tant a Cunit com a la Platja de Calafell, dissabte hi haurà sengles hospitals de campanya durant les rues. A la Comissaria de Calafell els Mossos hi desplaçaran una seu del 112, hi haurà més de cinquanta agents desplegats (alguns d’ells, de paisà), empresa de seguretat contractada, bombers, etc. A Cunit hi haurà alguns trams de la rua amb tanques protectores, també una empresa de seguretat contractada i l’Ajuntament demana a Renfe un servei de trens especial per anar a Calafell (més enllà de l’increment de dues freqüències que ja es va fer l’any passat) i que es noliegi un servei de busos nocturn a la comarca per evitar el trasllat en cotxes

FER UN COMENTARI