La Jove de Tarragona, aquest any sí, actuarà per Sant Fèlix, però no els Minyons

0
779

El quintet administrador de la festa major de Vilafranca, que es renova cada any, és sobirà a l’hora de triar quines quatre colles actuen cada any per Sant Fèlix, sempre que estiguin entre les millors. La terna està entre cinc formacions, i el més habitualment, als Castellers de Vilafranca l’acompanyen la Vella de Valls, la Joves de Valls i els Minyons de Terrassa. L’any passat, l’administració de la festa va decidir fer un canvi: apostava per la Jove de Tarragona. Però la direcció de la colla tarragonina no va voler entrar en el joc d’estar pendent cada any de “si em conviden o si no” en funció del criteri que tinguessin cada any. Volien fer la planificació de la temporada, de les diades importants, amb temps, i no anar a remolc. O almenys això és el que van argumentar per declinar la invitació. Enguany, amb canvi d’administradors i canvi de direcció a la Jove, la Colla Jove ha tornat a ser convidada, i ha dit que sí.

Els damnificats són els Minyons de Terrassa, que porten les dues darreres temporades amb un balanç de castells sensiblement inferiors als d’anys anteriors. Els egarencs, doncs, no podran complir els 40 anys ininterromputs de presència a Vilafranca el 30 d’agost. S’hi hauran quedat a les portes.

L’administrador Pep Batet explicava dilluns que la decisió l’havien pres “per consens”, tot i admetre que després de molta deliberació i basant-se sobretot en les estadístiques de les quatre colles de la temporada passada i en la “dinàmica de cada colla”. les quatre colles que hi actuaran (verds, rosats, vermells i liles) els han “garantit que vindran a donar-ho tot” el 30 d’agost.

Prèviament a la decisió, el quintet administrador s’havia reunit amb les cinc colles, i totes elles havien mostrat predisposició a ser a Vilafranca el dia del patró.

Una altra decisió de l’organització de la festa major és mantenir Jordi Bertran com a cap de plaça de les tres diades castelleres de la festa major.

FER UN COMENTARI