La Jove decideix actuar per festa major i assegura que té el castell de set a tocar

0
682
Manel Trias (president de la Jove) i Bernat Costa (cap de colla).

Després de decidir no actuar per Fires de Maig, la Jove de Vilafranca ha pres la determinació d’actuar per la festa major de Vilafranca, com ja va fer l’any passat. A més, el seu cap de colla Bernat Costa ha quasi assegurat que els de blau cel hi portaran el preuat castell de set, que des de la diada de la colla de 2015 no assoleixen.

La Jove havia arribat a un acord amb l’Ajuntament que si abans del 15 de juny no feien una actuació amb tres castells de sis descarregats, no podrien actuar el 29 i 31 d’agost. I ho van aconseguir una setmana abans, el 8 de juny a Tortosa, de manera que la decisió era seva, i han decidit d’actuar-hi. Però no per fer-hi castells de sis, ja que segons Costa, “crec que estem a punt de fer aquest castell de sets”, i de fet no descarten fins i tot portar el 3 de 7 el 18 d’agost a la festa major de Gelida, en funció de la pinya que tinguin.

Augmentar la seva massa social és un dels objectius permanents de la colla. I en aquest sentit, durant els mesos de juliol i agost impulsen una campanya d’imatge que té com a objectiu l’entrada de 25 castellers adults i deu d’infantils. La campanya, ideada per la dissenyadora vilafranquina Tona Casas, porta el lema “Atreveix-te! Fes el pas!” i convida tothom a trencar tabús i estereotips i a incorporar-se a la colla, amb el benentès que ofereix una alternativa castellera a la vila i unes oportunitats dins d’una formació castellera que, en una colla amb més volum de camises, seria més complicat de tenir.

La campanya, que té com a imatge principal la d’una simpàtica ovella -que surt del ramat- amb mocador casteller i llana de color blau cel, es podrà visualitzar en la venda de samarretes, bosses i polos, amb els cartells que es penjaran per la vila i també en una quinzena d’actes que s’han organitzat, que inclouen assajos itinerants pels barris de Vilafranca durant el mes de juliol, tallers, el primer Pop-Up Jove i també la taula rodona “1, 2, 3… quantes?” el 22 d’agost a l’auditori del Vinseum, amb la qual la colla vilafranquina plantejarà de manera distesa quantes colles hi pot haver en una vila/ciutat, amb convidats de Tarragona, Barcelona i el Vendrell, entre altres.

D’altra banda, la colla segueix reivindicant que el seu nan casteller pugui sortir per la festa major dels petits, com ja va fer al 2015, però no els últims dos anys.

FER UN COMENTARI