La Jove i els de Mediona reben el reconeixement de la Nit de Castells 2019

0
816
Jurado, Rquena, Ciupag i Costa, dalt de l'escenari (foto: Tonya Sánchez).
La Jove de Vilafranca va rebre dissabte a Valls durant la Nit de Castells 2019 un dels premis Baròmetre Casteller per haver recuperat el nivell de set pisos després de tres temporades sense assolir-lo (des de 2015). En concret, la Jove va descarregar el 3 de 7 per la festa major. El cap de colla Bernat Costa va recollir el premi, un número 7 tridimensional en fusta.
Els Castellers de Mediona també van ser una de les colles guardonades en la Nit de Castells, en aquest cas per haver assolit per primera vegada a la seva història un castell, el 4 de 7 descarregat a Vilafranca primer i a Sant Joan de Mediona després. Va recollir el premi Carles Requena, cap de colla dels medionencs. El premi era un número 7 tridimensional realitzat en metacrilat.
Els premis els va lliurar la vilafranquina Georgina Ciupag, de Baròmetre, i Àlex Jurado, de Gallina Blanca, empresa patrocinadora del premi.
El premis Baròmetre Casteller, que atorga aquesta entitat vilafranquina que fa estudis i estadístiques sobre el fet casteller, són un clàssic des de fa anys a la Nit de Castells. Entre els altres premis lliurats hi ha el corresponent al primer 5 de 7 íntegrament femení que van descarregar els Castellers de Barcelona a la plaça Milà i Fontanals de Vilafranca, en una diada organitzada pels Xicots.

FER UN COMENTARI