La justícia absol l’exalcalde de Sant Pere de Ribes, Josep Antoni Blanco, de prevaricació i malversació

0
172
Blanco, en una foto d'arxiu (ACN).

L’exalcalde de Sant Pere de Ribes, José Antonio Blanco (PSC), ha estat absolt dels delictes de malversació de fons públics i de prevaricació administrativa, dels quals se l’acusava de l’època en la que era, com a alcalde, president de l’empresa municipal Garraf Promocions S.A. entre els anys 2002 i 2008.

El tribunal de l’Audiència Provincial de Barcelona ha valorat la informació aportada per la Fiscalia i pel partit Unitat Municipal 9-CUP, que es va presentar com a acusació popular, i ha considerat que no existeix cap prova pericial econòmica i comptable rigorosa, analítica, fiable, imparcial i definitiva que pugui corroborar” el judici de valor de l’informe de la interventora que va iniciar el procés.

A més, la sentència també recull que diversos informes i investigacions no van poder concloure res sobre l’existència del perjudici que UM9 denuncia que va causar Blanco a l’erari municipal de Sant Pere de Ribes. En concret, es refereix a l’informe elaborat per l’Equip de Delinqüència Organitzada Comú de la Guàrdia Civil, l’informe elaborat pel Grup de Delinqüència Econòmica dels Mossos d’Esquadra i l’informe de la societat auditoria requerida per liquidar Garraf Promocions Municipals.

Blanco s’ha mostrat satisfet amb la sentència absolutòria i ha lamentat que UM9-CUP iniciés un procés judicial acusant-lo “injustament”. A més, ha recordat que “en tot moment, UM9-CUP va ser corresponsable de la gestió de l’empesa municipal, ja que formava part del Consell d’Administració i de la Junta General”. L’exalcalde està convençut que UM9-CUP “només pretenia desacreditar la meva persona i anul·lar-me políticament del càrrec d’alcalde, atès que democràticament i en les urnes no va estar capaç de fer-ho”.

L’Audiència també ha absolt la qui era secretària de l’Ajuntament i el gerent de l’empresa municipal. Contra la sentència, que és provisional, encara es pot presentar un recurs de casació davant del Tribunal Suprem.

FER UN COMENTARI