La justícia desestima el recurs d’Adrián Sas i manté la condemna de tres anys i mig de presó

0
191
L'Adrián Sas va ser detingut l'11 de desembre del 2018 a Vilafranca.

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha desestimant el recurs presentat pel vilafranquí Adrián Sas en contra de la sentència condemnatòria de 3 anys, 6 mesos i 1 dia de presó per desordres públics, atemptat a l’autoritat i lesions l’u d’octubre del 2018, durant les protestes davant el Parlament de Catalunya a l’aniversari del referèndum per la independència. Sas ha anunciat que presentarà un nou recurs, en aquest cas ja al Tribunal Suprem. És el darrer pas que el jove pot fer per evitar entrar a presó, ja que la sentència del Suprem serà ferma.

“La Generalitat em posa els dos peus a la presó”
A banda de la Fiscalia, la Generalitat de Catalunya també es va presentar com a acusació. Malgrat anunciar els dies previs al judici que es retiraria, no només no ho va fer sinó que va presentar com a agreujant l’ús d’un instrument perillós (un pal de bandera), un agreujant que ni tan sols contemplava la Fiscalia. I va ser aquest el motiu pel qual el jutge va incrementar la pena de 2 a 3 anys i mig de presó. És per això que Adrián Sas té clar que “qui em posa els dos peus a la presó és la Generalitat”.

Tot i que en el recurs la defensa del vilafranquí va adjuntar desenes de sentències en les quals un pal de fusta no es considera que pugui ser un instrument mortal o causar danys greus, el jutge del TSJ no ho ha considerat així, fet que ha desencadenat en la desestimació del recurs.

Sas explica que només acceptarà l’absolució com a justa, però té clar que aquesta no li arribarà de la ma de la justícia: “Amb la justícia fa temps que no hi confio.  Si no entro a la presó serà per la pressió i solidaritat del poble”, explica.

Concentracions i manifestació de rebuig
Per denunciar la sentència el Grup de Suport a Adrián Sas ha convocat per aquest dimecres a les vuit del vespre una concentració a la plaça de la Vila de Vilafranca (una iniciativa a la qual s’hi ha sumat altres municipis) i una manifestació dissabte a les set de la tarda amb inici també a la plaça de la Vila.

La CUP vol fora els Mossos “que falsegen atestats”

L’endemà de conèixer-se la sentència la CUP ha exigit al Govern que es comprometi que l’activista vilafranquí no entri a presó. “S’han de buscar les vies perquè la Generalitat deixi d’exercir de corretja de repressió”, ha manifestat Xavier Pellicer. De fet, ha dit que hi ha diverses vies “legals i estipulades” per evitar que Sas posi “ni un sol peu a la presó, ni un sol dia”: “Presons és una competència del Govern i el compliment d’ordres judicials d’arrest, també”. Els anticapitalistes també reclamen que lletrats i agents dels Mossos que “actuen de forma impune i falsegen atestats” contra la mobilització popular siguin “depurats i expulsats de forma immediata del cos”.

 

 

FER UN COMENTARI