La Llibreteria, una llibreria-cafè a Gelida, dirigida per una cooperativa

0
4173

El passat 16 de febrer va obrir als baixos del núm. 19 del carrer Barceloneta, de Gelida, la llibreria La Llibreteria, que està dirigida per una cooperativa formada per dues sòcies, Gemma Garrigosa i Muntsa Fernández, amb previsió que properament s’hi incorpori un tercer soci. La creació de la cooperativa ha comptat amb l’assessorament de l’Ateneu Cooperatiu de l’Alt Penedès i Garraf, Coopsetània, que des de fa un parell d’anys es dedica al foment i a donar suport a l’economia social i solidària al territori.

No és habitual l’obertura de noves llibreries a terres penedesenques, i menys en format cooperativa, si bé a Barcelona és un model en alça. La van obrir dues gelidenques, procedents del món de l’edició, la correcció i la traducció, que volen aprofitar l’important moviment cultural existent a Gelida per proposar un format nou de llibreria, en què a més de l’exposició de llibres, també s’hi pot entrar a fer un cafè ja que disposa d’un espai de degustació. Una cafeteria minimalista, que només serveix productes naturals, ecològics, fins i tot cervesa d’elaboració pròpia, i que vol ser exemplar en la reducció d’envasos.

A més a més, La Llibreteria es vol distingir també perquè no és papereria, i per la gran quantitat d’actes que s’hi programen, com poden ser, a banda de la presentació de llibres, concerts de petit format, tallers, narració de contes, sessions de dibuix a càrrec d’il·lustradors, etc. L’espai que ocupa, de 75 m2, està molt orientat a les editorials petites, i també disposa d’un ampli catàleg de llibres il·lustrats.

La Llibreteria obre de dilluns a divendres de 2/4 de 9 del matí a 1 del migdia i de 2/4 de 5 a 8 de la tarda, i els dissabtes de 10 del matí a 2 del migdia.

FER UN COMENTARI