La Mancomunitat i el Consell Comarcal de l’Alt Penedès comparteixen nova oficina a Vilafranca

0
766

Divendres va entrar en funcionament la nova oficina compartida de la Mancomunitat Penedès-Garraf i el Consell Comarcal de l’Alt Penedès, la qual aglutinarà els Serveis Tècnics de l’ens comarcal i el Servei d’Iniciatives Econòmiques de la Mancomunitat. L’oficina està situada al carrer General Prim, 20 de Vilafranca, pràcticament al davant del Consell Comarcal.

La nova oficina respon, per una banda, a la necessitat d’apropar el Servei d’Iniciatives Econòmiques de la Mancomunitat a un emplaçament més cèntric, ja que fins ara estava situat al centre Àgora, propietat de l’Ajuntament de Vilafranca i allunyat del casc urbà; i, per l’altra, a la voluntat conjunta del Consell Comarcal, la Mancomunitat i el consistori vilafranquí de promoure l’emprenedoria i contribuir a la creació de teixit empresarial. “Aquest nou espai ha de servir per apropar els serveis d’aquestes tres administracions a la ciutadania”, comentava el vicepresident del Servei d’Iniciatives Econòmiques de la Mancomunitat, Miguel Delgado. “Al Penedès estem vivint uns moments intensos pel que fa a l’àmbit laboral i això posa de manifest que un servei com el d’Iniciatives Econòmiques és més necessari que mai”, reblava Delgado, que és també alcalde de Castellet i la Gornal.

Per la seva banda, el president del Consell Comarcal de l’Alt Penedès, Xavier Lluch, va explicar que ha augmentat notòriament la demanda d’Ajuntaments, ciutadania i empreses pels serveis tècnics especialitzats del Consell com el d’Arquitectura, Enginyeria o Medi Ambient i que la seu de l’ens havia quedat petita per acollir el personal necessari.

Sergi Vallès, president de la Mancomunitat Penedès Garraf, va destacar la feina de coordinació que han dut a terme les tres administracions per tirar endavant aquesta oficina “que permetrà posar ordre uns serveis que potser es duplicaven”, apuntava.

Els horaris d’atenció al Servei d’Iniciatives Econòmiques de la Mancomunitat és de dilluns a divendres, de nou a dues, demanant cita prèvia al 93 810 06 98 o bé al correu sie@mancomunitat.cat. Pel que fa a l’atenció dels Serveis Tècnics del Consell Comarcal de l’Alt Penedès, cal demanar cita al 93 890 62 25 o bé enviar correu a ofitec@ccapenedes.cat

Amb els ulls posats en la indústria

L’oficina ha obert portes coincidint amb l’anunci de tancament de dues indústries importants al Penedès: Saint Gobain i Robert Bosch. Des de la Mancomunitat, el Consell Comarcal i l’Ajuntament de Vilafranca, es coincideix en la necessitat d’apostar “per un territori que cuida el paisatge, però que aposta també per la indústria”, comentava el regidor de Promoció Econòmica de Vilafranca, Joan Manel Montfort, a la vegada que anunciava que en els pròxims dies es convocarà de nou la Taula de Reindustrialitazió. En aquest sentit, tot i que sense concretar gens i avançant que es tracta de propostes encara en un procés incipient, tant des de l’Ajuntament de Vilafranca com des del de Castellet i la Gornal, s’apunta que hi ha alguna empresa interessada en establir-se al Penedès.

 

 

 

 

 

FER UN COMENTARI