La Marxa 7 Cims es farà el juny i en lloc del cim del Montmell es farà el Solanes

0
270

La Marxa 7 Cims es farà el 6 de juny, un mes més tard de la data habitual, i es celebrarà adaptada als requeriments sanitaris. Això significa que hi podrà haver menys participants, es faran menys quilòmetres i els avituallaments seran únicament d’aigua. “Hem decidit  retardar un mes la data de la cursa perquè hi hagi més gent vacunada”, comentava Andreu Clemente, membre del CEP, entitat organitzadora de la prova. Enguany la Marxa no serà puntuable per al circuit Català de Caminades de Resistència, se seguiran els protocols de seguretat en tot moment, i “la realització de la prova anirà condicionada a la situació sanitària del moment i podrà ser suspesa si les autoritats sanitàries així ho determinen”, apuntava Clemente.

Francesc Osuna, de l’organització tècnica de la prova, explicava que per aquesta edició la inscripció de participants s’ha reduït a 300 persones. La sortida serà esglaonada entre dos quarts de vuit i les vuit des de la plaça Nova de Torrelles de Foix i la distància total a recórrer serà de 46,6 km amb 3.582 metres de desnivell acumulat, per fer-lo els participants tindran 12 hores. Hi haurà cinc controls de pas al circuit i quatre punts d’aigua que seran fonts a més tres avituallaments de líquid al Pla de Manlleu, Montagut i Castellar. “El circuit estarà tot senyalitzat i, a causa de la reducció de la distància, no es passarà per Aiguaviva i la zona del Montmell. En canvi, sí que es tornarà a passar pel cim de Solanes, en substitució del Montmell”, ha explicat Osuna.

La presentació de la cursa ha tingut lloc aquest dimecres al migdia al Claustre de Sant Francesc de Vilafranca, amb la presència, a més de membres del CEP, de representants dels Ajuntaments de Vilafranca del Penedès, Torrelles de Foix i Pontons. La Marxa 7 Cims és una prova no competitiva de resistència individual que transcorre per 7 municipis de quatre comarques diferents a partir d’un recorregut circular per conèixer l’entorn del vessant penedesenc de la serralada prelitoral. L’alcalde de Pontons, Josep Tutusaus, agraïa el fet que la prova “serveix per donar a conèixer pobles i municipis amb un entorn privilegiat”, mentre que el regidor d’Esports de Torrelles de Foix, Ferran Carbó, celebrava que la 7 Cims es faci “això demostra que l’esport és segur. Cal trencar una llança en favor de la gent que organitza aquestes proves no competitives”. Finalment la regidora d’Esports de Vilafranca, Anna Doblas, coincidia en la importància de visualitzar que les activitats esportives, sobretot a l’aire lliure, són segures i subratllava que “la 7 Cims és una eina de promoció del territori, que dona a conèixer el gran jardí que tenim al Penedès”.

Les inscripcions per a la Marxa seran exclusivament online a través de la web del Centre Excursionista del Penedès www.cep.cat entre el 3 i el 30 de maig o fins a assolir els 300 inscrits.

FER UN COMENTARI