La Mitja Marató de l’Espirall bat el rècord de participació: 1.262 atletes

0
225

La 43a edició de la mitja marató més antiga de Catalunya, la de l’Espirall-Vilafranca, ha passat a la història per ser la més multitudinària de totes les edicions, amb 1.262 participants, per davant dels 1088 de l’any 1985. Va ser diumenge passat i deixa enrere el sotrac de fa cinc anys, quan va tocar fons i es va quedar en tan sols 272 atletes, fet que deixava en entredit la seva continuïtat. Amb la intervenció de l’Ajuntament en l’organització, i el retorn al circuit clàssic (tram urbà de Vilafranca, carretera per les Cabanyes, Vilobí i Guardiola i tornada a Vilafranca) ha fet donat la volta a la situació.

La cursa la va guanyar l’igualadí Roger Roca amb un temps d’1h 10’ 4’’, en el que era la seva tercera victòria a la Mitja de l’Espirall, després de les de 2003 (amb 1h 5’) i 2018 (1h 9’). Ara ho ha tornat a fer amb 44 anys, en una carrera que va dominar des del quilòmetre 4. El segon lloc va ser per a David Sancho (1h 11’ 50’’) i el tercer per a Albert Ferrer (1h 11’ 53’’).

En dones, la guanyadora va ser l’atleta portuguesa resident a Barcelona Ines Mota, que va fer una marca d’1h 25’ 19’’, segona va ser Núria da Silva amb 1h 27’ 5’’ tercera Míriam López amb 1h 27’ 51’’.

En el seu conjunt, la Mitja penedesenca va reunir més de 2.500 atletes i més de 200 voluntaris. A la cursa de 5k els guanyadors van ser Víctor Montaner amb 15’ 4’’ Maria Roig amb 20’ 22’’, i la Cursa Jove la van guanyar Biel Badia (16’ 27’’) i Abril Badia (22’ 39’’). La Cursa solidària de 2k va destinar la seva recaptació als projectes de les associacions Llambrusca – Caminem amb l’Alzheimer i TIÁM, i va comptar amb la participació de més de 800 persones, que van fer el recorregut fins a les Cabanyes.