La moció de censura fa tornar la sociovergència a Sant Martí Sarroca

0
1958

Josep Olivella ja és alcalde de Sant Martí Sarroca. La moció de censura presentada per CiU i socialistes ha prosperat i comença una nova etapa a l’Ajuntament, amb tan sols un any de legislatura per davant, en què la sociovergència farà valdre la seva folgada majoria absoluta per tirar endavant tot el que la pinça formada per CiU i el regidor no adscrit Manel Romanos (ex-ERC) han bloquejat al llarg de tot el mandat.

El ple d’aquest dilluns al migdia ha estat tens. El públic estava abocat amb l’alcalde sortint i cupaire Antoni Ventura, fins i tot amb presència del diputat Carles Riera i de l’exparlamentari ribetà “Nani” Garriga. Per part dels partits del nou govern, només destacaven la presència del flamant president del DPeCAT de l’Alt Penedès Pere Pons, del president comarcal Xavi Lluch, del mateix partit, i del socialista Cisco de la Cruz.

Govern obert
En la seva primera intervenció, Olivella va dir que el seu seria un “govern obert a qui vulgui col·laborar”. Per demostrar que no assolia l’alcaldia per interessos personals, va renunciar a cobrar el sou d’alcalde i també va dir que “no és el meu interès ser alcalde la propera legislatura”. Ventura va rebatre que el que unia CiU i Movem Sant Martí era la proximitat de les eleccions municipals i per “quota de poder”, i va negar que només els mogués l’interès general, tot recordant el bloqueig sistemàtic des de 2015 de tots els projectes de l’Ajuntament.

Josep Olivella.

El bumerang del PSC
Ventura va recordar als socialistes la frase que més van repetir en campanya electoral: “els nostres vots són la garantia que Ramon Carbó i les seves maneres de fer no tornin a governar Sant Martí”. També els va recordar com els havia “traït i humiliat” en expulsar-los del govern al 2004 i els va preguntar si “no els remou una mica l’estómac” tornar a pactar amb una persona “que no té moral ni ètica”.

Josep Ll. Climent (ERC) va dir que “sap greu que facin fer d’alcalde titella una persona que no s’ho mereix”, ja que pensa que qui manarà dins el govern serà Carbó. També va llençar una ombra de dubte de si podrien tirar endavant la biblioteca, en recordar que l’àrea de la Diputació que n’era responsable era ERC.

Superar el bloqueig
Pere Cano (Movem Sant Martí) va adduir que tota alternativa al govern que dilluns van crear era “estèril” atès el bloqueig que patia el plenari. Cano va obviar el detall de concretar qui havia bloquejat el mandat. Àngels Rus (CUP) va explicar que CiU no només havia temptat els socialistes per desbancar la CUP del govern i va explicar que deixaven 3,7 milions d’euros a disponibilitat de l’Ajuntament. Finalment, Ramon Carbó (CiU) va acusar directament Ventura “d’ineptitud i ineficàcia” i també d’haver “ utilitzat aquesta institució que és de tots per fer apologia d’una determinada ideologia”. També va contraposar el fet d’haver pogut sumar set regidors per governar ara, a la pèrdua progressiva de suports de l’anterior govern, “que va començar amb sis regidors i ha acabat amb tres: alguna cosa deuen haver fet malament”.

La moció ha prosperat amb els vots de CiU i Movem Sant Martí, l’oposició de la CUP i ERC i l’abstenció del regidor no adscrit Manel Romanos.

FER UN COMENTARI