El pròxim 15 de gener s’inaugurarà la 37a Mostra Artística de Sant Raimon de Penyafort, a Santa Margarida i els Monjos. Serà amb un format adaptat a la situació sanitària actual i, segons ha indicat la regidora de Cultura, Esther Marmaneu, “tot i que hem hagut de reduir molt els actes, volem apostar per la cultura, per això hem decidit tirar endavant la mostra”.

Enguany la temàtica sobre la qual girarà tot el certamen és  la llum. Sota el lema “La llum ens allunya de la fosca ignorància” la mostra està oberta a sis disciplines artístiques: dibuix, pintura, escultura, ceràmica, fotografia i imatge digital. Les obres participants s’exposaran a la Casa de Cultura Mas Catarro entre el 29 de gener i el 5 de febrer, però es controlarà l’accés i l’aforament. En el marc de la Mostra Artística de Sant Raimon de Penyafort, des de fa cinc anys que l’Ajuntament de Santa Margarida i els Monjos convoca també una mostra infantil. En aquest cas la temàtica serà “L’Univers com mail l’hem conegut” i les obres s’exposaran a la Quadra, al mateix recinte de Mas Catarro. L’acte de lliurament de premis tindrà lloc en dos dies, el 28 de gener per als infants i l’endemà per als adults.

Com a novetat, enguany el consistori ha encarregat una peça audiovisual a tres bandes en el qual hi conflueixen la composició musical, que ha anat a càrrec de Roger Subirana; la dansa, amb la ballarina Clara Bonfill, i la imatge que hi posa l’artista Sílvia Isach a través d’un mapping. El músic Roger Subirana ha explicat que, tot i inspirar-se en el tema d’enguany de la Mostra, la composició està pensada perquè es pugui utilitzar més enllà d’aquest any i ha avançat que ha combinat música electrònica i orgànica amb música clàssica.

 

FER UN COMENTARI