La Nau programa vint activitats de tardor i s’obre com a sala d’estudi informal

0
520
Núria Albornà (responsable de La Nau), Miquel Medialdea (regidor de joventut) i Rubén Calvo (tècnic de joventut).

Després de la prova de foc d’obertura de l’estiu després del confinament, arriba la tardor i l’espai municipal de joves La Nau vol tornar a agafar velocitat de creuer aquesta tardor recuperant ofertes que havien quedat en stand-by i també amb algun servei nou, com és el d’oferir-se com a sala d’estudis informal. “No ens hem de quedar paralitzats per la pandèmia”, ha dit el regidor de Joventut Miquel Medialdea, tot i que sempre caldrà tenir present les quatre mesures de seguretat bàsiques: desinfecció, ventilació, distància i mascaretes. A les quals caldria afegir una cinquena, inscripció prèvia.

Així, d’octubre a desembre a La Nau de Vilafranca s’hi oferiran vint cursos, quatre per a adolescents i setze per a joves de 16 a 30 anys. Es combinaran els presencials amb els virtuals, aprofitant la nova plataforma La Nau Virtual oberta durant el confinament. N’hi haurà des de bijuteria, foto i ioga, fins a competències digitals, locutor de ràdio i aprendre a trobar feina a través de les xarxes socials, passant per residu 0 o consum responsable, entre altres.

A més a més, es tornaran a cedir espais (bucs d’assaig, sales) quan hi hagi peticions, es recuperen els Happy Friday per a joves de 13 a 18 anys i els espectacles de La Nau Cultura, i s’hi afegeix La Nau d’Estudi, que serà l’adaptació del vestíbul d’entrada com a sala d’estudi informal (és a dir, no s’hi requereix silenci), per fer treballs, estudiar, deures, etc. Hi haurà vuit punts individuals i un de grupal, caldrà inscripció prèvia i obrirà de dilluns a dijous de 5 de la tarda a 9 del vespre. Hi havia joves que ho demanaven. D’altra banda, en el context actual, les tardes dels dissabtes La Nau només obrirà si hi ha una activitat dirigida.

Val a dir que durant l’estiu, passat el confinament, a l’equipament juvenil de l’Espirall s’hi van fer 23 activitats, amb 380 inscripcions de joves.

FER UN COMENTARI