La Nau de Joventut obre les seves portes

0
180

Més d’un centenar de persones han assistit aquest cap de setmana a la inauguració de La Nau, el nou equipament municipal que oferirà una alternativa cultural i de lleure als joves de Vilanova i la Geltrú. Així ho ha expressat l’alcaldessa de la ciutat, Olga Arnau, qui ha convidat el jovent “a fer-vos vostre aquest espai” per donar-li vida amb “projectes col·lectius que fomentin la implicació social i comunitària dels i les joves”. Arnau també ha recordat que aquest projecte era un dels compromisos recollits en el Pla d’Actuació Municipal per la necessitat d’un equipament que substituís la nau del Museu del Ferrocarril.

Durant la presentació, el regidor d’Entitats, Infància i Joventut, Adrià Guevara, ha destacat que “aquest és un projecte compartit, fruit del treball en xarxa de la Regidoria d’Infància i Joventut i la resta de serveis municipals amb la Coordinadora d’Entitats Juvenils”, i això és “la clau del seu èxit i de l’encert del model de cogestió de l’equipament”. Per la seva banda, la Coordinadora d’Entitats Juvenils i Culturals, ha valorat positivament el fet de disposar de La Nau, i també ha volgut agrair “el treball conjunt amb la regidoria de joventut i l’Ajuntament per fer possible aquest espai”.

Després dels parlaments inaugurals, un concert amb grups de joves de l’escena vilanovina han donat el tret de sortida al nou espai jove. Khuil & Mos, Rata & The Whiteys i Zebrass són els grups que han amenitzat l’acte, on també hi ha hagut parades gastronòmiques a la zona de terrassa.

Un projecte de dinamització per a joves a l’octubre

La Nau de Joventut serà un equipament congestionat per l’Ajuntament i la Coordinadora, que ja va participar en la redacció del projecte, i atendran les peticions d’actes fetes per les entitats a través d’un tràmit telemàtic al nou web de La Nau. El nou espai, d’uns 473 metres quadrats de superfície i amb un aforament màxim de 770 persones, serà un espai polivalent per al jovent, però també podrà tenir altres usos que requereixi la ciutat. Les entitats, preferentment de caràcter juvenil o de la Coordinadora, proposaran actes que seran avaluats i valorats per la comissió de programació. Aquesta elaborarà un calendari d’activitats que també inclourà un projecte de dinamització per a joves adolescents d’entre 12 i 22 anys amb formats i durades diverses, previst per a mitjans d’octubre.

FER UN COMENTARI