El dia 9 de febrer se celebrarà un any de la posada en funcionament de l’espai per a joves La Nau, a Vilafranca del Penedès. És per això que des de la Regidoria de Joventut s’ha organitzat una festa per al dissabte 8 de febrer.

La jornada s’ha estructurat amb dues parts ben diferenciades: una de més divulgativa i oberta a tota la ciutadania al matí i migdia, i una de més festiva i adreçada als joves a la nit. Així, el dissabte a dos quarts d’onze i a les onze es faran visites comentades al nou equipament i es podrà veure també l’exposició en la qual s’explica el procés participatiu que es va dur a terme per crear l’espai amb diferents col·lectius de joves. Tot i que no és imprescindible, és aconsellable inscriure’s a través de la web del Joventut (www.joventut.vilafranca.cat).  A les dotze hi haurà una altra visita guiada, en aquest cas adreçada exclussivament a joves, col·lectius i entitats juvenils. Serà una visita diferent a la resta, ja que en aquest cas se centrarà a explicar la programació que es du a terme a La Nau i a presentar tots els espais i les possibilitats que tenen.

A dos quarts d’una del migdia, i amb la voluntat de portar gent del centre cap a La Nau, des del mercat del dissabte sortirà la xaranga penedesenca Sidral Brass Band. En arribar a l’espai per a joves, es farà un vermut popular i es descobrirà una placa commemorativa.

Al vespre els actes s’adreçaran únicament als joves a partir de 16 anys. I és que a partir de dos quarts de deu La Nau acollirà en concert a La Clika Pika i Tribade. Com que l’aforament és limitat a 250 persones, al concert caldrà accedir-hi amb invitació nominal que es podrà aconseguir, gratuïtament, a través de la web del servei de joventut. Les sol·licituds ja estan obertes i es podran fer fins al 6 de febrer.

8.166 usuaris

Al llarg del seu primer any de vida, l’espai per a joves La Nau ha comptat amb 8.166 usuaris. “Estem satisfets amb aquesta dada, creiem que s’han complert les expectatives que teníem. Tot i això, continuarem treballant per acabar d’equipar l’espai i perquè es vagi consolidant. Hem de pensar que Vilafranca feia anys que no tenia un espai com aquest i la gent l’ha d’anar coneixent”, comentava el regidor de Joventut, Miquel Medialdea.

Pel que fa a les activitats, se n’han programat 114, algunes de les quals amb forma de cicles que, donat l’èxit assolit, es repetiran aquest 2020. És el cas de La Nau Cooltura, Happy Fridays o La Nau reflexiona.

 

FER UN COMENTARI