La Nau de Vilafranca impulsa activitats d’estiu presencials i virtuals

0
500
Ruben Calvo, Miquel Medialdea i Núria Albornà. // LA FURA

L’espai per a joves de Vilafranca La Nau, situat a l’antic Mercat de la Pelegrina, ha presentat aquesta setmana la seva programació estiuenca, que ofereix activitats gratuïtes presencials i virtuals durant els mesos de juliol, agost i setembre.

El regidor de Joventut de l’Ajuntament de Vilafranca, Miquel Medialdea, explicava que un dels objectius d’enguany era dotar La Nau d’una identitat virtual i que durant els mesos de confinament s’hi ha estat treballant: “durant el confinament hi havia un excés d’oferta d’activitats online, però crèiem que nosaltres també havíem d’impulsar un espai de referència per al jovent dle territori, amb formacions i activitats que cobreixin els seus interessos”.

L’espai ja s’obre al públic perquè els joves hi puguin anar i participar de les seves activitats després d’haver passat per uns processos de seguretat i higiene perquè, com apuntava el regidor, “els joves necessiten un espai segur on relacionar-se en moments d’incertesa i distanciament social”.

El tècnic de joventut Ruben Calvo comentava que la programació estiuenca parteix de tres eixos, adaptats a la situació actual: benestar personal, incertesa davant el futur i lleure i cultura. En aquesta línia, la tècnica Núria Albornà apuntava que es mantindran les franges d’edat en les activitats, amb propostes per a joves d’entre 13 i 17 anys i per a joves d’entre 16 i 30, i que es combinaran formacions i activitats virutals que es difondran per les xarxes socials de joventut amb activitats presencials com una segona edició del cicle Escenes fresques, amb monòlegs, teatre i concerts, o tallers de mindfulness, ioga, cuina o ceràmica, entre altres.

Una de les novetat d’enguany és el Campus Jove, que ofereix 40 places per a joves d’ESO per activitats que giraran al voltant del benestar emocional, o els SIAJ Mondays, durant els quals els joves podran resoldre dubtes relacionats amb el futur, els estudis, la mobilitat internacional o l’ocupació, entre altres inquietuds.

Totes les activitats es podran consultar a les xarxes i a la pàgina web de Joventut Vilafranca.

FER UN COMENTARI