La Nit dels Xarel·los 2022 de Vilafranca tindrà rècord de cellers participants

0
785
La 12a edició comptà amb 14 cellers i 27 referències. // NIT DELS XAREL·LOS

El Claustre de Sant Francesc acollirà el dissabte 18 de juny una nova edició de la Nit dels Xarel·los, amb 20 cellers de la DO Penedès i 50 de vins monovarietals xarel·lo per tastar. Serà al claustre de Sant Francesc de Vilafranca, de 7 de la tarda a 11 del vespre, i es complementarà amb una exposició de l’escultor Ángel Camino, la música jazz en directe d’Apocadixie i una experiència audiovisual vinculada al territori.

Molts dels vins que es podran provar a l’esdeveniment organitzat pel restaurant El Gat Blau amb la col·laboració de la DO Penedès, han estat guardonats als Premis Vinari i al Concurs Tastavins DO Penedès. L’edició 2022 de La Nit dels Xarel·los també comptarà amb la gastronomia del restaurant El Gat Blau, amb la novetat que hi haurà una proposta de plats vegetarians. També hi haurà ostres fresques del Delta i crakcanies de Xarel·lo de Casanella Xocolaters.

L’edició 2022 comptarà amb els següents cellers de la DO Penedès: Oriol Rossell, Bodegues Pinord, Josep Masachs, Jean Leon, Serra dels Bous, Nadal, Família Torres, Maset, Miquel Pons, Font de la Gauxa, Heretat Mas Tinell, Mas Bertran, Parató, Alsina Sardà, Miquel Jané, Albet i Noya, Aymar, U Més U, Can Ràfols dels Caus i Celler Fortuny Fàbregas.

Un dels fets que caracteritza aquest esdeveniment és que són els mateixos elaboradors els que donen a tastar als assistents els seus vins, i a la vegada els hi donen a conèixer els mètodes d’elaboració i les característiques de cada vi.

Les entrades per La Nit dels Xarel·los es poden adquirir al restaurant El Gat Blau de manera prèvia o el mateix dia de l’esdeveniment al Claustre Sant Francesc –si encara en queden de disponibles– per 20 euros. L’entrada permet la degustació de tots els vins de la nit, una copa regal, tres degustacions gastronòmiques i una degustació de crakcanies de xarel·lo. Més informació al telèfon 610 243 747.

FER UN COMENTARI