La Nit dels Xarel·los tindrà més cellers participants que mai

0
1998

El 16 de juny el Claustre de Sant Francesc acollirà la desena edició de la Nit dels Xarel·los, organitzada pel restaurant El Gat Blau amb el patrocini de la DO Penedès. Des de les set de la tarda i fins a la mitjanit els assistents podran degustar fins a 31 referències de xarel·los diferents (vermell, Clàssic Penedès…) elaborades per 15 cellers de la DO Penedès.

31 referències de xarel·lo de 15 cellers diferents

És l’any que més elaboradors hi participaran. “En aquests deu anys  la Nit dels Xarel·los ha crescut molt; a la primera edició vam tenir feina per trobar cinc cellers que fessin monovarietal xarel·lo i aquest any en tenim quinze i hem hagut de deixar-ne algun a fora”, explica Olga Guasch, propietària del restaurant El Gat Blau. Per ella, alma mater de la iniciativa, un cop assolit l’objectiu pel qual va néixer la Nit dels Xarel·los (difondre la varietat autòctona del Penedès) “en aquesta edició volem arribar al segment de públic més jove, d’uns trenta anys, perquè coneguin els xarel·los i els puguin demanar quan surten a prendre alguna cosa” diu.

La gran novetat d’aquesta desena edició té a veure amb l’accés. Per poder-ne gaudir cal comprar un tiquet de 15 euros al restaurant El Gat Blau o bé el mateix dia al Claustre. Aquest tiquet es bescanviarà per un forfet amb el qual es podran degustar les 31 referències de vins, així com tres degustacions gastronòmiques, una de postres (a base de Crackànies de Xarel·lo) i la copa de regal. També es vendran tiquets de 5 euros per repetir amb dues degustacions gastronòmiques més. De les propostes gastronòmiques se n’encarregarà El Gat Blau i es completarà amb formatges de Xerigots i ostres del Delta de l’Ebre.

A banda de poder degustar les noves anyades de 31 referències monovarietals de xarel·lo, els assistents podran gaudir de música en directe a càrrec de Xavi Díaz i també de l’actuació dels Castellers de Vilafranca, que ja han anunciat la seva intenció de fer-hi un castell de nou.

FER UN COMENTARI