La novel·la “Mai no hem tingut París”, de Joaquim Micó, guanya el 6è Premi Bellvei Negre

0
249
Ramon Valls (comissari), Joaquim Micó (guanyador), Gerard Colet (alcalde) i Mercedes Martín (regidora de Cultura).

La novel·la “Mai no hem tingut París,” del cubellenc Joaquim Micó, és la guanyadora del sisè Premi Bellvei Negre de novel·la negra. L’única novel·la en català de les 63 presentades al certamen aquesta edició va ser la que més puntuació va rebre dels membres del jurat, que en van destacar el fet que és “un thriller original, rodó i ben escrit, una delícia per a tots els qui estimen el gènere negre, amb moltes referències a llibres i pel·lícules, ben estructurada i organitzada i amb un estil molt adequat”.

Sobre la novel·la, Micó explica que si normalment “tenim un cinema ple de personatges que maten, ara tenim un personatge que mata ple de cinema, un assassí cinèfil”. Micó va ser present a l’acte de lliurament de premis de diumenge i és la primera novel·la amb què guanya un premi. Aquest està dotat amb 1.200 euros, que atorga l’Ajuntament de Bellvei, i la publicació en suport paper de Serial Ediciones.

La primera novel·la finalista del Premi Bellvei Negre és “XPaña” d’Alberto Macías González. El premi consisteix en 500 euros que atorga l’Ajuntament de Bellvei i la publicació en format llibre electrònic a Serial Ediciones.

Al 6è Bellvei Negre hi ha pres part una seixantena de persones, vingudes de tot Catalunya, el País Valencià, l’Aragó, Astúries, Múrcia o Galícia.

FER UN COMENTARI