L’Ajuntament de Vilafranca té previst (i aprovat) destinar al voltat de 200.000 euros al cementiri municipal. D’aquesta quantitat més de la meitat servirà per rehabilitar l’edifici de la capella, que des de fa dos anys està tancada a causa d’unes esquerdes de grans dimensions que comprometen l’estructura, mentre que la resta serviran per construir 56 nous nínxols i 40 cineraris (espais per dipositar-hi les urnes amb cendres dels difunts que han estat incinerats).

El regidor de Governació, Miquel Medialdea, explicava que la pandèmia ha fet que en dos anys disminueixi notablement el nombre de nínxols buits, per això en construiran de nous dins el mateix recinte: “aquests 56 nous nínxols i els que tenim buits ara mateix, ens serviran per poder atendre la demanda durant un temps, però de cara al futur caldrà que ens plantegem una ampliació del cementiri”.  A més dels nínxols també es construiran una quarantena de cineraris que se sumeran als 32 existents i que serviran per donar resposta “al canvi de tendència” que d’uns anys ençà s’està produint amb l’increment del nombre de persones que opten per la incineració en lloc de la sepultura. Al llarg del primer trimestre del 2022 es preveu que els nínxols i els cineraris estiguin ja construïts i se sumin als més de 5.500 nínxols existents.

A banda de les obres a la capella i els nous nínxols i cineraris, la inversió es completarà amb l’arrenjament d’alguns teulades de nínxols i la compra d’escales més segures per posar a disposició de les famílies.

A banda d’anunciar el paquest d’inversions en matèria funeraria, Medialdea ha explicat també que a partir de la setmana que ve i fins passat Tots Sants el cementiri ampliarà l’horari i estarà obert cada dia de nou del matí a sis de la tarda. Aquesta mesura ja es va prendre l’any passat per esponjar les visites els dies previs a l’1 de novembre i prevenir el contagi de la covid-19.

FER UN COMENTARI