La paret per escaladors de la Talaia, al Pantà del Foix, ja no es podrà fer servir

0
588

La Generalitat ha començat les obres per millorar la seguretat de la carretera i es col·locarà una malla de seguretat a la paret que inutilitzarà l’espai

Els escaladors ja no podran fer servir la paret d’escalada que hi ha a la carretera del Pantà de Foix. La Generalitat ha comunicat que les obres de protecció d’aquest talús tiren endavant, de manera que aquesta paret quedarà, ara, coberta per una malla metàl·lica protectora.

El Departament de Territori de la Generalitat assegura que des de l’any 2016 han hagut d’intervenir més d’una trentena de vegades per esllavissades en aquest indret. Consideren que no té “les condicions d’estabilitat i seguretat que marquen els estàndards aprovats per la Generalitat” i, per això, cal una actuació “urgent”.

Al mes de setembre, una protesta per part d’alguns membres del Grup d’Escalada de la Talaia ja va aconseguir aturar les obres. Una protesta que va fer intervenir la direcció del Parc Natural del Foix, ja que s’estaven fent en un espai protegit.

Ara, la Generalitat confirma que les obres s’han de fer, i que es faran de forma coordinada amb el Parc del Foix, amb l’objectiu de preservar la flora i la fauna de l’espai. Per la seva banda, els esportistes, han demanat una reunió amb la direcció del Parc per poder ordenar la pràctica de l’escalada en aquest àmbit.

De moment, però, s’instal·larà una malla de protecció, per la qual cosa els escaladors perdran aquesta paret amb més de seixanta anys d’història per a la pràctica del seu esport.

FER UN COMENTARI